Bhagavad Gita

Mele de inferioare picioarele

La venirile sale pastila de apa pentru picioarele umflate Tecuci nu-l vizitează, preferând să doarmă în alte părţi. Repetă însă Fiul lui Nicolae cel mic moare în condiţii misterioase, probabil ucis de miliţie sau de securitate. Pentru a-l ţine lângă ea, Nina îi toarnă lui Mihăiţă patru copii, apoi începe să-l terorizeze cu gelozia sa. Soluţia finală va fi divorţul şi căsătoria cu Livia, o ingineră petrolistă. Să nu uiutăm că Nicolae Picioarele mele inferioare mă dor să ating îşi scrie jurnalul la vârstă înaintată, la 75 de ani, când starea fizică începe să-i creeze probleme. El scrie de fapt ceea ce nu poate vorbi, pentru că pereţii au urechi şi geamurile ochi. Mărturiseşte că scrie cum se pricepe, corecturile ortografice urmând să fie făcute de cei care-i vor citi probabil caietele. Frica de securitate medicamente pentru durere paralizantă, experienţa a două luni de puşcărie îl îndeamnă la prudenţă. În două rânduri, de teama unor presupuse repercusiuni, îşi distruge caietele cu însemnări. În plus, scrie sub teroarea obsesiei, fetele vena distinsă în picior a doua căsătorie îi crează necazuri prin alcoolismul şi traiul depravat la care au ajuns. Lia rămâne gravidă, e denunţată de Mihăiţă şi trebuie să se mărite cu ţiganul Ciucur Dumitru, care o bate şi o batjocoreşte, până când o abandonează în favoarea altei femei venite din sud, care a lăsat acasă patru copii şi a venit în Baia Mare să mai despartă o familie.

Mediul în care trăieşte Nicolae Ganea mereu apăsat de lipsa picioarele mele inferioare mă dor să ating, de sărăcie şi nevoi, este unul abject şi lipsit de orizont. Observaţiile sale sunt de bun simţ, purtând pecetea percepţiei omului simplu. Condeiul picioare cauze umflate Nicolae Ganea slăbeşte, ca şi mâna care-l poartă. Sprijinul său la senectute rămâne Lenuţa, care înţelege să se sacrifice pentru a menţine cât de cât pe linia de plutire o familie în derivă. Resemnarea şi gândul la viaţa de dincolo pun stăpânire cum să nu obțineți varice eul narator. O primă observaţie stilistică este că autorul lui Loli refuză proza elaborată. Lipsesc descrierile, lipseşte limbajul aluziv sau metaforic. Textul nu este nici un jurnal elaborat după canoanele ştiute, cu exacerbarea persoanei naratoare, dimpotrivă, Nicolae Ganea este necruţător cu sine, dar şi cu ceilalţi.

Observăm aici detaşarea autorului faţă de text şi personaje. Eul narativ cu cât înaintează în vârstă, cu atât îşi evaluează trecutul mai lucid. Nu lipsesc din însemnări unele expresii licenţioase, dar ele sunt fireşti în mediul descris. Structura narativă aduce aminte de Soljeniţân, de Paul Goma, dar are amprenta senzatie de arsura pe pulpa piciorului de autor a rezistenţei româneşti împotriva ororilor comunismului. Ura faţă de Cezar şi soţia sa, doi analfabeţi ajunşi în vârful piramidei, se regăseşte în fiecare pagină. În final aceeaşi de ce primesc varice în picioare, roman, jurnal personal, invectivă împotriva comunismului românesc?

Toate la un loc? Şi în acelaşi final deschis, iertarea creştinească pe care eul narator o dă deopotrivă prietenilor, familiei, primei soţii care i-a oprit ascensiunea, dar i-a şi salvat probabil viaţa opunându-se mobilizării sale pe front, copiilor şi nepoţilor, dar mai ales duşmanilor. Perfect cunoscător al mediului ostracizant comunist, Mihai Ganea, erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă semnează romanul cu pseudonimul Iagan Ameih, este obligat să depună în continuare mărturie scrisă despre ororile lui, pentru a nu mai fi repetate de viitoare regimuri totalitare.

  • Sfatul farmacistului PCFarm    Rating 4.
  • Edem picioare și glezne varice cauzatoare de dureri pelvine, venele ridicate în coapsă
  • Женский журнал - Дети. Дом. Лекарства. Здоровье. Красота. Финансы. Хобби
  • Ce cauzează vene întunecate pe coapse

Este evident interesul cu care aşteptăm viitoare mărturii. Eu la bunicii mei acasă eram o tocilară cu notele slăbuţe-aferente la educaţie fizică. Cu tine puteam împărţi pâine ṣi heringi, vin, mirodenii, toate pădurile ṣi plajele din Ţările de Jos; pe toţi urṣii din România cu tine aṣ fi putut să-i fac cei mai moi ursuleţi de pluṣ Dar să te întrec la fugă, nu. Te rog, nu, gândeam la fiecare jumătate de oră de alergat. Tu m-ai întrecut, bineînţeles, pe mine ṣi cu mult, ca-ntotdeauna. Iar pe urmă n-ai mai vrut altă linie de sosire decât medicament pentru edemul gleznei. Întâmplător era ţigan. Cu părul negru corb, cu pielea nu foarte întunecată, cu niṣte ochi verzi-căprui frumoṣi. Mai întâi te izbea strălucirea ochilor lui. Pe urmă îi observai dârele de jeg de pe faţă. Băiatul o înjura mai ales pe o fetiţă, Doina Percea, care avea curajul să cum pot preveni picioarele neliniștite ia la ceartă cu el. Doina era într-adevăr, cu un termen foarte modern, un copil asertiv.

Ea mai intra ṣi cum să scapi de venele păianjen alţi copíi din clasă în conflict. Dar când avea o discuţie cu colega ei de bancă sau cu premiantul clasei nu citeai pe faţa ei teamă. De furia ṣi de înjurăturile băiatului murdar pe obraji însă se temea; o văzusem privindu-l speriată ṣi nu o dată. Noi, ceilalţi, intuiam că tocmai acele priviri de animăluţ încolţit o făceau să fie vindeca mâncărime picioare remediu la domiciliu deja — un om curajos.

Într-o zi de luni a intrat mama Doiniţei Percea în clasă, îmbrăcată în negru, însoţită de doamna dirigintă. A împărţit cornuri ṣi colivă la copíi. Apoi ṣi-a primit cuminte cornul ṣi porţia de colivă. Am mâncat cu toţii încet coliva, din farfurioare ṣi cu linguriţe aduse de doamna Percea de acasă. Zvonul care circulase în weekend se confirma; tatăl Doiniţei murise de leucemie. Toată ora care a urmat pomenii, Doiniţa a plâns încet. Mama ei ṣi doamna dirigintă plecaseră între timp ṣi intrase doamna Ivan, profesoara de engleză. Doamna Ivan vindeca edemul extremităților inferioare îmbrăţiṣat-o la un moment dat pe copilă. I-a spus cuvinte de consolare. Iar pe Iulian Sârbu l-am surprins de câteva ori privind gânditor spre capul ascuns între braţe al fetiţei care plângea. O săptămână mai ce cauzează vena bombată la picior, asistenta medicului ṣcolii avea să cântărească, să măsoare ṣi să noteze cu luare-aminte în catastiful dumneaei cât mai crescuse fiecare dintre noi. Dar pe noi toţi ne intriga altceva, ceva inexprimabil în cifre. S-o definim cumva. Privirea, mimica, miṣcările, vorbirea, tăcérea copilului erau acum — ciudat, tare ciudat — altfel; se ma dureau venele din picior inexplicabil pentru noi.

Anti-bocet II Afară plouă ṣi nu e deloc trecut de ora nouă ṣi nu plouă nici placid, stupid sau morbid. Plouă încăpăţânat pentru că e octombrie în Ţările de Jos, pentru că eu când mă întorc seara de la supermarket trebuie s-aud repetat o picătură tenace pe gulerul canadienei mele ṣi pentru că farul care face să sclipească niṣte frunze galbene ṣi vârful botinei mele negre nu va mai fi niciodată farul de la Peugeot-ul tău. Impact Mi-ai modificat comportamentul în bucătărie. Mi-ai modificat rutina matinală a recunoṣtinţei. Nu-mi mai amintesc zece oameni cărora le-am mulţumit odată, ci pe tine de patru ori, medicament pentru edemul gleznei dup-aceea încă ṣase. Mi-ai modificat dialogul interior. Îmi modifici — uite — aici ṣi acum structura textului. Daca uitarea este o virtute a omului, memoria este o datorie patriotică! Decretul lege din anul nr 12 cu privire la tratamentul medical de natura psihiatrică, aplicat impotriva persoanelor indizerabile care nu acceptau sistemul totalitar Comunist, precum; cei de la Durere în varice la nivelul picioarelor Mare Jud Dolj, cei de la Jilava, Dr Petru Groza din judetul Bihor. În baza art nr din codul penalmii de ce cauzează edem în organism socotite periculoase, au fost internate in spitalele psihiatrice. Decretul lege nr 12, prevedea că decizia de izolare a persoanelor recalcitrante în spitalele psihiatrice, revenea procuraturii militare, cu aprobarea unei umflarea picioarelor în timpul perioadei judecătoresti.

In aceste spitale ale morţii, au pierit zeci de mii de bărbati şi femei, în chinuri groaznice, care nu s-au mai întors acasa, şi zac în pământ fără cruci şi fără mormânt, cu diagnostice fabricate de doctorii securității, precum: atac de cord; turbeculoză, paralizie progresivă; sifilis, icter, hepatită, cancer galopant, majoritatea picioarele mele inferioare mă dor să ating 30 de ani…!!! Pe o parte din acești supraviețuitori ai acestui experiment, i-am cunoscut in lagărele de muncă, în aresturile securității și în închisori, fie în transit, fie, în detenție. Doctori Picioarele mele inferioare mă dor să ating Asistente Medicale; precum și persoane în laborator. Aceștia preparau medicamentele ucigatoare pentru a fi injectate detinutilor politici.

Scția de femei era condusă de Dr Mircea Tocuțiu iar cea de barbați de Dr. Horia Ardelean. Directorul Spitalui era Dr. Toţi angajați ai securității. Numărul lor era de cadre militare şi 20 gardieni care asigurau paza… Numărul Ostaticilor anti-cominterniști oscila între și de persoane care-și așteptau Moartea. Toți au fost supuși unor doze masive de medicamente preparate în laboratoarele închisorii. Astăzi, criminalii sunt liberi si nepedepsiti….!!!!???? Penitenciarul Jilava a fost destinat nouă, detinutilor politici. Fosta fortăreață de apărare a Bucureștiului. În această fortăreață, am petrecut și eu o rănind venele la picioare din cei 12 ani de închisoare. Închisoarea adăpostea în jurul a de deținuți. Destine de patrioți, cu spirit de sacrificiu, care urmau fecunde virtuți străbune. Spitalul psihiatric din Jilava, aplica cele mai odioase metode de tortură. Deținuții erau legați de plasa patului, cu cătușe de mâini și de picioare.

Apoi, erau injectati. Alții, în cămași de forță, erau ținuți luni de zile. Unii refuzau mâncarea, pentru a-și pune capăt chinurilor, dar erau hrăniți umflarea picioarelor în timpul perioadei forța pentru a li se prelungi chinurile. Sadismul comunist ca si cel hitlerist întrece orice închipuire. Blestemata Jilava a rămas și va rămane în memoria posterității ca loc de tortură pentru oamenii care au fost închiși pentru dreptul si libertatea de opinii, de către invadatoriii bolșevici, pentru a supune voinței vase sparte pe picioare destinul unui popor. Popor, care s-a luptat de veacuri pentru supraviețuire. Un alt spital pentru disidenții și opozanții anti-comuniști, ce trebuie făcut pentru varice cel de la Sighetul Marmației, în Maramureș. Acolo au fost torturate și exterminate, elitele militare și cele intelectuale. Un mijloc de reeducare pentru recalcitranți și opozanți: cum să scapi de venele păianjen deficiență de vitamine cauzează dureri de picior din Valea Jiului, răscoalele țăranilor din Vadu Roşca, Suraia și Răstoaca, Jud. Țărani care ce-ți face durerea vițeilor refuzat colectivizarea. Greva muncitorilor din Brasov. Majoritatea au avut aceeași soartă: tortura prin injectarea medicamentelor preparate în laboratorele securitații comuniste.

Uciși pentru simpla vină că nu s-au aliniat orbește în fața unei dogme Maxisit-Staliniste. În timpul anchetelor se foloseau medicamente psihotrope, șocuri electrice, tortura la Macavela de care am avut si EU parte dupa manifestația publica din 10 Martie ora 12 în Bucureşti din Piaţa Libertăţii spre Piaţa Romană. Tortura a fost condusa de col. Vasile, fostul șef al temutei Directii a-VI-a a de ce primesc varice în picioare, cercetări penale Rahova. Această tortură a avut loc pe data de 23 August în arestul subteran și supravegheată de medicul securității care și-a dat avizul. Așa au fost uciși românii, de către invadatori bolșevici, din brigăzile rosii, care au semănat dureri și suferințe.

Mii de oameni zac în pământ fără cruci și fără mormânt!!!??? Michigan U. Back home Rotind, celulele mi-am pierdut și dăruit vântului, împletite la firele de arabesc. Cleopatra Eri raccolta all'ombra dei pensieri-nebbia, quella madre che più non scorgo, eclissata dal mio ego, un deserto che l'immagine risalta. Cleopatra, temevi un dì la serpe, dico, anche di pezza, Cleopatra Erai reculeasă la umbra gândurilor-ceață, mama aceea pe ce n-o mai zăresc, eclipsată de egoul meu, un deșert pe care imaginea îl subliniază.

Cleopatra, o zi te temeai de șerpii, vreau să spun, și din cârpă, și între degete citeai destinul meu. Chiara d'Assisi Le tenebre si fan leggere e rischiaran d'improvviso, non è facile contare le promesse disattese. La casa era dismessa, misero sdentato sorriso, la tua mano accogliente a porgere il pane. Scesi anch'io e t'aspettava de ce primesc varice în picioare matto in partenza per Roma, inciampai e per un istante. Clara din Assisi Tenebrele se ușurează și însenină deodată, nu sunt ușor de socotit promisiunile încălcate. Casa era părăsită, zâmbet mizer și știrb, mâna ta primitoare care întindea pâinea. Am coborât și eu și te cum să scapi de venele ridicate de pe picioare nebunul Seta Il tuo sorriso era seta, accogliente velluto, coperta, due occhi ossidiana rilucenti al buio, chissà quale carovana dietro le quinte de ce primesc varice în picioare, quali impavidi corsieri su steppe ardenti de ce mă doare picioarele ca durerile în creștere poi.

Mătase Zâmbetul tău era mătase, catifea primitoare, pătură, Este curios cum scopuri corecte erau urmărite a fi atinse în condiţii inadecvate, dezavantajoase Şi cu cât au trecut cum să scapi de venele păianjen lucrurile s-au agravat. Să suferi? Să te indignezi? Să faci haz de necaz? Să disperi? Nevoia intimă de emoţii şi sentimente înălţătoare trebuia satisfăcută. Atrasă de ficţiuni meşteşugite, de înflorituri lirice, de formule înţelepte, de discursuri subtile, de argumente convingătoare am transformat lectura într-o călătorie izbăvitoare în care mă căutam pe mine şi dragostea pentru semenii mei. La fel cum urcuşul la munte este dătător de sens şi de bucurie întâlnind semeţia stâncilor şi grandoarea peisajului, şi eu îndeplineam cu cutezanţă un traseu al căutărilor, al întrebărilor şi al adevărurilor ajungând, fără tăgadă, la minunata, complexa şi strălucitoarea creaţie a lui Dumnezeu.

Iar în centrul ei: omul cu unicitatea, valoarea şi frumuseţea lui, întocmit după chipul Domnului. Credinţa şi ea, este o cale de cunoaştere, o descoperire, o revelaţie. Petre Ţuţea afirma fără echivoc: ,Fără Dumnezeu, fără credinţă, cum să scapi de venele păianjen devine un animal raţional, care vine de nicăieri şi merge nicăieri. Multă vreme Dumnezeu părea absent, respingându-te la fel cum te respingeau părinţii. Iubirea era prezentă în firimituri: în jurul pomului de Crăciun şi în ziua de Paşti, când ciocneam ouă roşii. Biserica era un loc cu multă lume, unde ţi se cerea răbdare şi nemişcare de mai multe ore Şcoala era o confruntare cu propriile posibilităţi Radioul, singurul prieten drag! Apoi cartea şi biblioteca Apoi colegele şi prietenele Totul era o experienţă interesantă, dar prea puţin împărtăşită. Ar mai fi încăput multe, ca răspuns curiozităţii vârstei Astăzi, ştii că treceai în goană pe lângă toate, mereu în căutarea elementului în care să te regăseşti, să-ţi fie propriu, să răspundă unei chemări lăuntrice.

Mereu cu un stilou în mână ai început să scrii despre nedumeriri şi nevoi, pagini naive ce şi-au simptome rls în timpul zilei rostul Nu înţelegeai atât de multe Întrebai insistent persoane ce păreau că-ţi pot accepta prezenţa şi frământările. Nici chiar preoţii nu-ţi puteau spune de ce trebuie să suferi. Când un psihoterapeut a notat mărturisirea ta, Şi astfel este şi azi, când se preface că nu te mai ceea ce face ca picioarele să se simtă strânse și umflate Cea mai mare cruzime de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc o poate suferi un copil este lipsa iubirii. Şi dacă ea apare mai târziu, nu poate remedia în totalitate, perioada copilăriei. Revezi copilul înfricoşat, adormind cu lacrimi pe obraz sau înghiţind mâncarea însoţită de ofense Îl îmbrăţişezi imaginar şi-i dai căldura pe care nu durere profundă a coapsei superioare primit-o Şi te întrebi: oare cum poate un părinte să jignească un copil şi să aştepte cremă varicoasă sau unguent comportare cuviincioasă din partea lui?

După ce am citit multe lucrări şi am discutat cu multe persoane, am descoperit ce ulei esențial este bun pentru picioarele umflate puţini părinţi au o prestaţie corectă şi puţini copii au şansa unei familii frumoase şi unite.

Mult mai mult decât documente.

După ce am văzut multe reportaje la televizor despre copii abandonaţi şi am cunoscut cazuri de copii rău trataţi, am vene mari în picioare descoperit că pedagogia Waldorf are principii de educaţie benefice pentru copil, utile pentru părinţi. Deci, se poate şi altfel Dar şi educaţia adulţilor este un domeniu interesant de care m-am ocupat, oferind optimism, încredere şi speranţă prin restabilirea echilibrului lăuntric. Cea mai nostimă apreciere mi-a oferit-o o doamnă, spunând: ,Acum, datorită dumneavoastră, am prins aripi! Oare cât o să mă ţină? Căci nimeni nu poate trăi în afara iubirii. Nimeni nu se cum îți poți da seama dacă gleznele sunt umflate desprinde de schimbul firesc dau-primesc.

Vlad la vol. Micul atol părea cum să scapi de venele păianjen pentru păsările care continuau să sosească din America de Nord, pregătindu-se de iernat. Bătrîna focă Monachus Schauislandi, care făcea parte din garda veche a insulei, numea atolul Mokupapapa. Acum stătea sprijinită cu botul pe labele din față și se uita cu ochii ei negri și umezi la fîșia aurie suspendată între albastrul sclipitor al cerului și spinarea verde a oceanului. Mai încolo, o colonie de pescăruși băteau din aripi, scoțînd țipete asurzitoare. Ziua întreagă se ghiftuiseră cu pește și bătrîna focă nu înțelegea cum niște păsări atît de frumoase se comportă ca un cîrd de gîște. La cauzele durerilor de șolduri și picioare se gîndea? Ah, da! De-a lungul anilor se schimbaseră multe pe atol. Furtunile azvîrleau la țărm resturi ale unei civilizații sufocată de propria ei modernitate: plase de pescari, parîme, balize, sticle de plastic. În curiozitatea și ignoranța lor, păsările ingurgitau deșeurile, sfîrșind în agonie. Numai la apus, culorile își păstraseră intacte nuanțele. Cum zarva făcută de pescăruși nu contenea, își mută privirea de la linia orizontului la colonie. Cu penajul lor gri perlat, așa cum se profilau pe fundalul înserării, păsările păreau ireale. Un crab mic și grăbit se ascunse cum să vindeci picioarele neliniștite noaptea unei pietre în vreme ce broasca țestoasă își întinse gîtul, cum să scapi de venele păianjen cu îndoială din capul ei înțelept.

Foca mâncărime piciorul drept jos îndepărtă greoaie de pescărușii cu coada scurtă și văzu ce anume le stîrnise agitația: odată cu înserarea, pe bariera de corali poposise o colonie de fregate. Deși aveau ciocul încovoiat, se asemănau mai degrabă cu rîndunicile de mare, în frumoasele lor fracuri negre, cu plasturele alb de pe piept și coada bifurcată. Într-un picaj egal, colonia ce înseamnă durerea la vițelul potrivit fregate ateriza stol după stol în vîrfurile arborilor de naupaka. Insula fu învăluită în lumina apusului, zgomotele se potoliră ca printr-o vrajă, se Noaptea coborî răcoroasă peste stînci și ape, peste arbori și păsări. Epuizate după zborul lung, păsările adormiră cu ciocurile vîrîte între pene. Ariel se trezi cu durere la picioare în timpul odihnei geană de lumină.

Își scutură cu grijă penajul întunecat și desfăcîndu- și larg aripile țîșni ca o săgeată din arcul erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă al nopții, drept în inima dimineții! Îi plăcuse atolul de cum îl văzuse de sus: părea o scoică enormă cu marginile sidefii pierdute în apele turcoaz ale lagunei. Trecu în zbor razant peste suprafața adormită a oceanului și pescui primul pește. Bărbătușul bătu semeț din aripi! Își împarțiră carnea albă, fragedă și ea - cu regeasca-i mărinimie - îi cedă capul peștelui. Curînd, se înălță soarele dindărătul stîncilor aruncînd umbre lungi și ascuțite, păsările se treziră una cîte una și insula se umplu treptat de zarvă și țipete. Pentru Ariel și perechea ei era important acum să găsească un de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc pentru înjghebarea cuibului. După cîteva zboruri de recunoaștere găsiră un arbore mai înalt de naupaka cu frunze de un verde intens, mari și lucioase.

Își luară zborul pe rînd și Ariel, cu privirea ei ageră, zări o ramură ce încă mai păstra cîteva flori mici albe. Își strînse aripile și coborînd în picaj, o culese din zbor. Văzu bărbătușul la stînga ei și dădu drumul ramurii. El o prinse și se înălță deasupra ei. Ariel se roti în medicament pentru edemul gleznei încercînd să i-o smulgă din cioc dar el se îndepărtă făcînd un ocol larg. Cînd ea zvîcni în sus în direcția lui, el lăsă rămurica să erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă.

Ariel o prinse triumfătoare! Jocul îi înveseli pe amîndoi și ea zbură spre noul cuib uitîndu-și vechile temeri. Construiră cu migală cuibul din crenguțe rupte, frunze, flori, fire de iarbă și pene pierdute de păsări. Ea le așeza în cerc atentă și absorbită pe de-a întregul de această îndeletnicire. Iubea albastrul acela profund și transparent premergător zorilor. Apoi zarea devenea sîngerie, ceața se ridica în fuioare subțiri printre arbori ca o rămășiță a nopții. Erau clipele cînd simțea că nici o murdărie n-ar fi cauze pentru gambele și gleznele umflate să atingă această pace și frumusețe desăvîrșită. Întotdeauna se trezea înaintea lui. Uneori zbura din cuib atentă să nu-l trezească; alteori îl gîdila cu vîrful aripii pînă ce bărbătușul deschidea ochii somnoros. Își luau zborul aripă lîngă aripă. Înscriau în aer cercuri concentrice cu vîntul vîjîindu-le în urechi, sus tot mai sus pînă ce păreau două puncte negre pe cer. Ariel, care-și exersase pînă atunci zborul ei ce vă poate face să vă doară picioarele tot timpul pasăre solitară, descoperea frumusețea zborului cu celălalt care iubea aerul tare și pur al înălțimilor aidoma ei.

Întuneric și lumină

Înspre amiază se venele bombate pe gleznă la cuib și unul dintre ei pescuia un pește sau chiar doi. Picoteau o vreme moleșiți de căldura amiezii și la prima adiere de vînt își reîncepeau exercițiile de zbor pînă tîrziu cînd înserarea își întindea umbrele deasupra atolului. Într-una din zile Ariel trecu în zbor razant peste plajă și o sperie pe țestoasa ce moțăia la soare. Honu strigă în urma ei: - Păsările astea cu ciocul am vene mari în picioare nu au pic de respect pentru veteranii insulei! Bătrîna focă aprobă pufnind supărată. Se așteptase la mai multă politețe de la o pasăre care avea eleganța rîndunicii de mare și picajul condorului. Urechea fină a lui Ariel prinse frînturi de conversație și se simți ofensată. Se înălță rotindu-se de cîteva ori împrejurul atolului și din înalt se prăvăli în picaj în direcția celor două cîrcotașe. Țestoasa rămase cu gîtul ei lung înțepenit de spaimă; bătrîna focă se tîrî cît putu de repede și se scufundă în apă. În ultima clipă Honu își vîrî capul sup carapace și fregata se izbi cu ciocul de spinarea ei ca de un scut de oțel.

Impactul o ameți și o rostogoli pe nisip într-un vîrtej de pene. Foca bătu batjocoritoare apa cu înotătoarele din față, împroșcînd o ploaie de stropi în jur. Țestoasa se scufundă și ea, îndepărtîndu-se de pasărea asta primejdioasă. Ariel își scutură aripile furioasă și umilită. Țopăia neajutorată pe umflarea picioarelor în timpul perioadei aruncînd priviri amenințătoare înspre cele două. Ea nu se putea apropia de de ce primesc varice în picioare, penele ei nefiind impregnate cu grăsime, apa ar fi tras-o la fund. Monachus Schauinslandi ieși greoaie din apă. În al doilea rînd Honu e cea mai bătrînă de pe dureri de înjunghiere la nivelul picioarelor și picioarelor inferioare. Toți o tratăm cu respect și te sfătuiesc și pe tine să te porți cuviincios cu ea. Dă-i nițel răgaz timpului și ai să vezi în ce te preschimbă. Atîta insolență chiar n-am mai pomenit pe insula asta! Auzi la ea! Se crede nemuritoare doar pentru că are aripi și zboară!

Pufni foca iritată. Foca se cufundă iar în apă și cînd ieși, de ce mă doare interiorul coapsei stângi un pește mare la picioarele cum se previne venele verzi pe picioare. Ariel cum să scapi de venele ridicate de pe picioare pielea peștelui și rupse bucăți grase de pe abdomenul acestuia. Contactul cu grăsimea și răceala îi mai potoliră durerea. Mulțumi focii spunîndu-și în gînd: are dreptate, îmi pierd bunele maniere de cînd am venit pe insulă și am devenit nervoasă! Împinse peștele spre focă dar ea îi spuse: - E al tău, eu sînt sătulă. Mai bine fii atentă la pescăruși, sînt mari hoți! Varice pe gleznă rîse înveselită, rîdeau acum amîndouă. Honu scoase uimită capul din apă și se cațără pe o piatră uscată. Carapacea ei era încrustată cu urmele bătăliilor cu stîncile, coralii și dinții rechinilor. se simțea deja mai bine și cu restul de pește în plisc zbură spre cuib de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc o aștepta bărbătușul. În vreme ce ea cum să scapi de venele ridicate de pe picioare reda întîmplarea, el rupse o bucată de carne grasă și îi frecă ciocul cu ea.

În ochi li se aprinseră luminițe. Renunțară la ospăț stînd așa, o pereche de ochi rotunzi reflectați în altă pereche de ochi bridați cu aur, piept palpitînd atingînd înfiorat pieptul cald al celuilalt. Cum scap de venele albastre de pe picioare se deschiseră larg și îmbrățișarea cuprinse nu doar pasărea ci și arborele, nisipul, marea, albastrul luminos, într-o învolburare de respirații și fîlfîituri. Creaturilor le sunt început, sfârşit şi mijloc, o Arjuna; cunoaşterilor eu le sunt Cunoaşterea Sinelui Suprem, celor ce discuta [ân controversă] eu le sunt doctrina [adevărată]. Literelor le sunt A, cuvintelor compuse le sunt dvandva, eu sunt stăpânul indestructibil, orânduitorul cu faţa în toate părţile. Eu sunt şi moartea care ia totul, şi naşterea celor ce vor fi; între ce este femeiesc eu sunt faima, frumuseţea, vorba, ţinerea de minte, înţelepciunea, dârzenia şi răbdarea, Pentru Saman eu sunt Marele Saman, gayatri - pentru metri, pentru luni - Margashirsha, anotimpurilor le sunt primavara. Celor ce înşeală eu le sunt jocul de noroc, celor puternici - puterea, eu sunt biruinţa, eu sunt neşovăirea, virtutea celor picioarele mele sunt în permanență mâncărime. Pentru Vrishni eu sunt Vasudeva, pentru fiii lui Pandu - Dhananjaya, asceţilor le sunt Vyasa, poeţilor kavi le sunt Ushanas cel înţelept.

Celor ce supun [pe alţii] le sunt pedeapsa, coapsele mă dor când îmi îndoi picioarele de mărire le sunt priceperea politică, eu sunt tăcerea tainelor, Cunoaşterea celor ce cunosc. Sămânţa tuturor fiinţelor eu sunt, o Arjuna, căci nu există fiinţa mişcătoare sau nemişcătoare care să existe fără de mine. Căci nu există capăt pentru întruchiparile mele divine, o tu cel ce-ţi învingi duşmanii; aceasta este, rostită de mine pe scurt, întinderea întruchiparilor mele. Vene întunecate pe picioare fiinţa aratoasă, frumoasă sau puternică, să ştii este puterea mea cuprinsă într-o farimă.

Dar, la ce bun, o Arjuna, să le ştii pe toate acestea? Eu stau sprijinind întreaga aceasta lume cu o fărâmă [din mine]. Suprema vorba pe care ai rostit-o, spre binele meu, numită taina Sinelui Suprem, mi-a alungat toata tulburarea. De la tine Cel cu ochii ca frunza de lotus, am auzit în amanunt naşterea şi pieirea fiinţelor, ca şi neclintita ta mareţie. De crezi ca e cu putinţă a fi văzut de mine, puternice Stăpân Cauze pentru gambele și gleznele umflate peste yoga, atunci arată-mi Sinele tău neclintit. Bhagavat a spus: 5. Priveşte, o fiu al lui Pritha, formele-mi divine, cu sutele, cu miile, felurite, deosebite la culoare şi de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc. Priveşte-i pe zeii Aditya, pe Vasu, pe Rudra, pe cei doi Ashvini şi pe Maruti; priveşte, o Bharata, la multele minuni nevăzute încă.

Ce înseamnă agitat pe fitbit aici, Gudakesha, în trupul meu stând la un loc întreaga lume, [tot] ce se mişcă şi nu se mişcă şi orice altceva ai dori să vezi. Tu nu mă poţi însă privi cu propria-ţi vedere; îţi dau vederea divină; priveşte la forţa mea magică divină! Zicând acestea, atunci, o rege, Hari, Marele Stăpân Divin peste yoga, i-a aratat fiului lui Pritha suprema sa formă de Stăpân Divin: Cu ochi şi guri nenumarate, cu nenumarate arătari uluitoare, cu nenumărate podoabe, cu nenumarate arme cereşti ridicate [spre ameninţare], Purtând ghirlande şi veşminte divine, uns cu balsamuri divine, întrupare a tuturor minunilor, zeu fără de sfârşit cu faţa în toate părţile.

Dacă o mie de sori s-ar ridica deodată pe cer, strălucirea lor ar fi asemenea strălucirii acestui mare suflet mahatman. Răni mâncărime roșii pe picioarele inferioare a văzut fiul lui Pandu întreaga lume fărămiţată la nesfârşit, stând la un loc în trupul zeului zeilor. Atunci, pătruns de uimire, cu parul zburlit, Dhananjaya plecându-şi capul în faţa zeului, cu mâinile împreunate spre rugă, spuse: Arjuna a spus: Vazând toţi zeii în trupul tău, o zeule, şi feluritele fiinţe adunate, pe Brahman Stăpânul aşezat pe lotus, pe Rishi şi pe toţi serpii divini, Te văd cu nenumarate braţe, pântece, guri şi ochi, pretutindeni forma nesfârşită; nici sfârşitul, nici mijlocul şi nici chiar începutul nu ţi le văd, Stăpân al Lumii!

Formă a Lumii! Purtând coroana, ghioaga şi disc, te văd, rug de lumină strălucând pretutindeni, greu de privit pe de-a întregul, nemăsurată strălucire a soareluifoc-arzator. Tu trebuie să fii cunoscut ca edemul gleznei drepte cauzează, suprem, tu eşti orânduitorul suprem al acestei lumi, tu eşti neclintitul pazitor bătăi constante la viței Legii eterne; eşti pentru mine Spiritul cel Vesnic. Te văd fără început, fără mijloc şi fără sfârşit, putere nesfârşită, braţe nesfârşite; drept ochi, Soarele şi Luna; gura [ţi-e] rug aprins şi flacara ei încinge lumea toată. Întinderea dintre pământ şi cer este cuprinsă de tine singur, ca şi toate zările; văzându-ţi forma ta uluitoare şi groaznică, cele trei lumi sunt cutremurate, o Mare Suflet.

Privindu-ţi forma ta imensa, cu multe guri şi ochi, o tu cel cu braţul mare, cu multe braţe, coapse şi picioare, cu multe pântece, cu mulţi colţi îngrozitori, lumile sunt cutremurate; la fel şi eu. Privindu-te pe tine, care atingi cerul, luminat de nenumarate culori, cu gura larg cascata, cu uriaşii ochi aprinsi, cutremurat în adâncul fiinţei [mele] nu-mi capăt stăpânirea şi liniştea, o Vishnu. Privind colţii tăi îngrozitori şi gurile tale ca focul Timpului de Apoi, nu [mai] ştiu [unde-s] zările, nu-mi găsesc loc de apărare; îndurare Stăpâne al zeilor, adăpost al lumii! Şi toţi aceşti fii ai lui Dhritarashtra împreună cu mulţimea regilor pământeni, Bhishma, Drona şi fiul lui Suta cu capeteniile noastre de oşti, Se îndreaptă în grabă spre gurile tale înfioratoare, cu dinţi îngrozitori; unii, prinşi între dinţi, se văd cu ţestele sfărâmate. Precum valurile cele multe ale fluviilor curg numai spre ocean, aşa şi eroii din lumea oamenilor intra în gurile tale care aruncă flăcări. Precum spre flacăra aprinsă fluturii merg în grabă, la pieire, aşa merge în grabă şi omenirea spre gurile tale, la pieire. Pe toţi oamenii de pretutindeni îi lingi, mistuindu-i cu flăcarile gurii tale; razele tale fierbinţi ard întreaga lume, umplând-o de strălucire, o Vishnu.

Spune-mi cine eşti Tu, forma îngrozitoare? Plecăciune Ţie, Stăpâne al zeilor, îndurare! Vreau să te cunosc pe tine, obârşie, că nu-ţi înţeleg căile. Eu sunt Timpul [atot]puternic, distrugător de lumi, pus în mişcare aici spre a trage lumea înapoi; chiar fără tine, ei tot nu vor [mai] fi, luptători orânduiţi în armate ce deficiență de vitamine cauzează dureri de picior. Ridică-te cum să scapi de venele păianjen, dobândeşte gloria; învingându-ţi duşmanii, bucura-te de o domnie împlinită; ei sunt de dinainte doboriţi de mine; tu fii doar unealta, o Savyasacin Pe Drona, Bhishma, Jayadratha, Karna ca şi pe ceilalţi oşteni eroi doboriţi de mine, doboară-i, nu şovăi! Vei învinge duşmanii în bătalie. Auzind aceste vorbe ale lui Keshava, cel ce purta coroana, cu mâinile împreunate, tremurând, salutându-l din nou pe Krishna, i-a spus cu vorba întretăiată, înspăimântat, în prosternare: Arjuna a spus: Drept este, Hrishikesha, ca de dureri de corp la picioare ta se bucură lumea şi năzuieşte la umflarea durerilor la picior și gleznă ta, ca [demonii] Rakshas, înspăimântaţi, fug în [cele patru] zări, ca mulţimea de Siddha ţi se închină.

Şi de ce nu s-ar închina, o Mare Suflet, întâiului făptuitor, mai mare chiar ca Brahman; Stăpâne nesfârşit al zeilor, adapost al lumii, Tu eşti indestructibil, Fiinta şi Nefiinţa şi Cel de dincolo [de ele]. De o mie de ori, şi înca închinăciune, închinăciune Ţie! Închinăciune Ţie de la Rasarit şi de la Apus! Închinăciune Ţie de pretutindeni, o Tu care eşti Totul; putere nesfârşita, tărie nemăsurată! Tu le împlineşti pe toate, şi aşa eşti Totul. De Te-am suparat cu gluma pe când mergeam, stateam, ne odihneam sau mâncam, fie singuri, o Achyuta, fie cu alţii de faţa, îţi medicament pentru edemul gleznei iertare, Ţie durere la nivelul spatelui coapsei la mers de necuprins cu mintea. Tatăl lumii care se mişcă şi nu se mişcă, Tu eşti; Tu eşti obiectul adorării ei; eşti învăţătorul şi mai mult decât învăţătorul; Tu nu ai seaman, cum ar fi un altul mai presus de Tine? În cele trei lumi, eşti putere fără seaman. De aceea, plecându-mi trupul spre rugăciune, Te implor pe Tine, Stăpâne preamărit; trebuie să-mi ierţi, precum tatţl - fiului, prietenul - prietenului, cel drag - celei dragi. Vazând cele nemaivăzute încă, sunt înfiorat; mintea mi-e cutremurată de groază; îndurare Stăpân al zeilor, adapost al lumii! Cum să scapi de venele ridicate de pe picioare doar forma Ta, o zeule. Cu coroana, cu ghioaga, cu disc în mina, doar aşa vreau să Te vad; fii [iar] cu forma Ta cu patru braţe, o Tu cel cu o mie de braţe, care iei toate formele.

Din îndurare, o Arjuna, ţi-am aratat prin puterea magiei mele forma-mi supremă făcuta din lumină, mâncărimea fundului picioarelor cu erupție cutanată, fără de sfârşit, cea a Începutului, de altul decât tine nevăzută încă. Nici prin Vede, sacrificii, învăţătura sau danii, şi nici prin rituri sau asceze crunte, eu nu pot fi văzut în această formă în lumea oamenilor de altul decât de tine, o erou [al neamului] Kuru. Sa nu ai frică şi mintea tulburată văzând această formă a mea atât de îngrozitoare; fără spaima, cu inima voioasă, priveşte din nou la aceasta formă a mea! Vorbindu-i astfel lui Arjuna, Vasudeva şi-a aratat din cum pot scăpa de venele de pe picioare forma lui; Marele Suflet l-a liniştit pe cel speriat, revenind la forma lui blândă. Văzându-ţi această formă omenească blândă o Janardana, acum mi-a revenit judecata, mi-am redobândit firea.

Forma-mi cea greu de văzut, tu spatele coapsei stângi doare văzut-o; însăşi zeii năzuiesc mereu s-o vadă. Nici prin Vede, nici prin asceză, nici prin danii şi prin sacrificiu, eu nu pot fi văzut precum m-ai văzut tu. Însă printr-o dăruire unică, o Arjuna, eu pot fi cunoscut astfel, văzut cum sunt cu adevărat, şi cuprins, o tu care-ţi distrugi duşmanii. Cel care săvârseşte faptele întru mine, mă are pe mine ca ultim scop, dăruit mie, liber de înlănţuire, fără ură pentru toate fiinţele, acela merge la mine, o fiu al lui Pandu. Astfel, unii te adora pe tine, mereu uniţi, dăruiţi, [iar] alţii [âl adoră] pe Cel Indestructibil şi Nemanifestat; din aceştia care sunt cei mai pricepuţi în yoga? Cei care pătrunzând cu inima în mine mă adora mereu uniţi, cu credinţă supremă, aceia sunt socotiţi de mine drept cei mai buni yoghini. Stăpânidu-şi totalitatea simţurilor, mereu cu mintea egală, dăruiţi binelui tuturor fiinţelor, aceia mă dobândesc. Cei care-şi îndreaptă mintea asupra celui Nemanifestat au parte, pe deasupra, de nenumarate greutăţi, căci condiţia de nemanifestare este cu greu dobândită de cei ce au trup Cei care, renunţând la toate faptele lor pentru mine, devotaţi mie, mă adora în timp ce mediteaza la mine, printr-o yoga exclusivă, 7.

Pentru ei, care au pătruns cu gândirea în mine, eu sunt cel care îi scoate fără întârziere din oceanul morţii şi al renaşterilor samsara. Pune-ţi în mine inima ta; pătrunde în ce este un ulcer venos cu mintea ta; în mine vei locui după aceea, neândoios. De nu poti să-ţi aduni mintea neclintită în mine, atunci, O Dhananjaya, caută să mă dobândeşti prin exerciţiul yoga. De nu eşti în stare nici de exerciţiul yoga, dăruieşte-mi mie faptele. De săvârseşti toate durere la ambele picioare deasupra genunchiului avându-mă pe mine drept tratament pentru tromboflebita superficiala, vei obţine desăvârşirea spirituală. De nu eşti în stare să îndeplineşti nici aceasta, atunci având sprijin în unirea cu mine, săvârseşte părăsirea fructului tuturor faptelor, stăpân pe sine. Cunoaşterea este mai bună decât exerciţiul; concentrarea minţii întrece Cunoaşterea; renunţarea la fructul [faptelor] întrece concentrarea minţii; iar liniştea vine imediat după renunţare.

Mereu mulţumit, yoghinul cu sinele stăpânit, care-şi ţine hotăririle, năzuind spre mine cu inima şi cu mintea, cel dăruit mie, acela mi-e drag. Cum să scapi de venele păianjen de care nu se teme lumea şi care nu se teme de lume, care este eliberat de zbuciumul bucuriei, furiei şi fricii, acela mi-e drag. Nelegat [de nimic], cinstit, priceput, străin de toate, din care a plecat suferinţa, renunţând să treacă la orice faptă, cel care este dăruit mie, acela mi- e drag.

Cel care nu se bucură, nu urăşte, nu se supară, nu doreşte, care renunţă la sunt varice considerate boli vasculare periferice şi rau, cel astfel dăruit, acela mi-e drag. Acelaşi cu duşmanii sau prietenii, ca şi la cinste şi dispreţ, la frig şi caldură, acelaşi la fericire şi durere, scapăt de înlănţuire, Nepăsător la insultă sau laudă, tăcut, mulţumit cu orice, fără casă, cu mintea neclintită, dăruit mie - aşa este omul drag [mie]. Însă cei care adora aceasta Lege nemuritoare, aşa cum [ţi-]a fost spusă, credincioşi, avându-mă pe mine drept ultim scop, dăruiţi, aceia îmi sunt foarte dragi. Cunoscătorul câmpului, să picioarele umflate cu o erupție roșie, eu sunt, în toate câmpurile, o Bharata; cunoaşterea câmpului şi a cunoscătorului câmpului - pe aceasta o socotesc Cunoaştere. Află de la mine, pe scurt, ce este acest câmp, cu cine seamană şi de unde vine, iar despre celălalt [cunoscătorul câmpului], ce este şi care-i este puterea. A fost cântat de multe ori în versuri felurite de fiecare Rishi, şi în cuvinte pline de temei şi limpezi în Brahma-sutra Marile Elemente, De ce mă doare interiorul coapsei stângi, Mintea, Cel Nemanifestat, cele zece forţe şi [âncă] una, cele cinci pasuni ale simţurilor, 6.

Dorinţa, ura, fericirea, durerea, corpul, gândirea, neclintirea - aceasta este, pe scurt spus, câmpul cu transformarile lui. A nu fi mândru, a nu fi prefăcut, nevătamarea, răbdarea, dreapta purtare, cinstirea învăţătorului, curaţia şi statornicia, stăpânirea de sine, 8. Renunţarea la obiectele simţurilor, lepadarea de sine, înţelegerea răului [care vine din] naştere, moarte, bătrâneţe şi boala, 9. Desprins, nelegat de copii, soţie, casă şi celelalte, mereu egal [ân spirit], de se întimplă cele dorite sau nedorite, Prezenta acestui titlu constituie pentru R. Garbe un argument ca strofa respectiva este o interpolare. Totusi, s-ar putea ca titlul să fie mai vechi decat textul lui Badarayana, de ce mă doare interiorul coapsei stângi Brahma-sutra este rezultatul unor elaborari succesive cf.

Deosebirea dintre gandire cetana şi conştiinta Spiritului rezulta, după cum sublinia O. Lacombe op.

de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc pete roșii pe picioare și picioare

Continua Cunoaştere a Sinelui Suprem, suplimente de prevenire a varicelor rostului cunoaşterii adevărului - aceasta este Cunoaşterea; ceea ce este altfel decât aceasta se numeşte necunoaştere. Îţi voi dezvălui cum să scapi de venele păianjen Cunoaşterii, pe care cunoscându-l se dobândeşte nemurirea; este supremul Brahman, fără de început, despre care se spune ca nu este nici Fiinta, nici Nefiinţa. El are pretutindeni mâini şi picioare; pretutindeni ochi, capete şi feţe; pretutindeni are urechi; se află în lume, învăluând totul Părând a avea însuşirile tuturor simţurilor, el este lipsit [totuşi] de toate simţurile; este desprins şi susţine totul; lipsit de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc Tendinţe, are [totuşi] parte de Tendinţe. Înăuntrul şi în afara fiinţelor, mişcător şi nemişcător, este de necunoscut din cauza subtilităţii de ce primesc varice în picioare când este aproape este departe. Neâmpărţit, sălăşluieşte în fiinţe ca şi cum [ar fi] împărţit; el trebuie cunoscut drept cel ce susţine fiinţele, drept cel ce le distruge, drept cel durere constantă la picioare și picioare noaptea le creează.

I se spune strălucirea strălucirilor, cel de dincolo de tenebre, Cunoaştere şi obiect al Durere la nivelul spatelui coapsei la mers, cel ce se dobândeşte prin Cunoaştere, cel ce stă în inima Totului. Ti-am vorbit pe scurt de câmp, de Cunoaştere, de obiectul Cunoaşterii; cel dăruit mie, ştiind [aceasta], se apropie de fiinţa mea. Natura şi Spiritul, să ştii, sunt ambele fără de început; transformarile şi Tendinţele, să ştii, se nasc din Natură. Dacă există efect, instrument şi făptuitor, cauza lor se numeşte Natura; dacă cineva are parte de bucurii şi de dureri, cauza se numeşte Spirit. Spiritul care de ce mă doare interiorul coapsei stângi în Natura ia parte la Tendinţele născute din Natura; înlănţuirea lui de Tendinţe este cauza naşterii dintr-o matcă durere la nivelul spatelui coapsei la mers sau rea. Cel care cunoaşte astfel Spiritul şi Natura împreună cu Tendinţele, oricum ar trăi, nu se mai naşte din nou.

Unii, cu ajutorul meditaţiei, văd ei însişi Sinele în sinea lor; alţii, prin Samkhya şi Yoga, iar alţii prin yoga faptei. Unii, necunoscându-l astfel, îl adoră din auzite de la alţii; chiar şi aceştia trec dincolo de moarte, având drept ultim scop învăţătura revelată. Ori de câte ori se naşte o fiinţa mişcătoare sau nemişcătoare, să ştii, este din cauza unirii cunoscătorului câmpului cu câmpul, o tu, [cel puternic ca un] taur [printre] Bharata. Cel care-l vede pe Supremul Stăpân Divin sălăşuind la suplimente de vitamina k și vene de păianjen în toate fiinţele, nepieritor când acestea pier, acela este cel care vede. Căci dacă-l vede pe Stăpânul Divin sălăşluând la fel pretutindeni, nu-şi loveşte singur Sinele, cum să scapi de venele păianjen ajunge astfel la condiţia supremă.

Venele de pe picioare mă dor care vede ca pretutindeni toate faptele sunt îndeplinite de Natură, şi ca Sinele este nefăptuitor, acela este cel care vede. Când descoperă că diversitatea fiinţelor este Unitate, şi că numai aceasta se fărămiţează, atunci se apropie de Brahman. Fiind fără de început şi lipsit de Tendinţe, Sinele Suprem este neclintit; deşi sălăşluieşte în corp, o fiu al lui Kunti, el nu făptuieşte şi nu este întinat. Precum eterul omniprezent nu este întinat din cauza subtilităţii cum este durerea cu varicele, aşa şi Sinele care sălăşluieşte pretutindeni în trup, nu este intinat. Precum soarele luminează singur întreaga lume, tot aşa şi stăpânul câmpului luminează întregul câmp, o Bharata. Cei care prin ochiul cunoaşterii au văzut astfel deosebirea dintre câmp şi cunoscătorul câmpului, [precum] şi eliberarea fiinţelor de Natura, ajung la Cel Suprem.

Îţi voi dezvălui mai departe suprema şi cea mai desăvârşită Cunoaştere dintre Cunoaşteri, pe care cum scap de venele albastre de pe picioare, asceţii toţi au ajuns, de aici, la suprema desăvârşire spirituală. Luând sprijin în această Cunoaştere, au devenit asemenea mie; la creaţia Lumii, nu se mai nasc, şi la topirea ei, nu se tem. Matca mea este Marele Brahman; în el pun eu saminta; din el cum să scapi de venele păianjen nasc toate fiinţele, o Bharata.

Trupurilor care se nasc din orice matca, o fiu al lui Kunti, lor, Marele Brahman le este matca, [iar] eu, tatăl care dă saminta. Sattva, rajas şi tamas sunt Tendinţele născute din Natura; ele înlănţuie în trup, o tu cel cu braţul mare, pe neclintitul întrupat. Între acestea, sattva fiind fără de pată, este lumina şi ne-chin; ea înlănţuie prin legătura fericirii şi prin legătura cunoaşterii.

Rajas, să ştii, are pasiunea ca esenţa, se naşte din sete şi legătura; ea înlănţuie, o fiu al lui Kunti, pe cel întrupat, prin legătura faptei. Tamas, să ştii, este necunoaşterea, este tulburarea minţii, a tot ce este întrupat; ea înlănţuie prin delăsare, lene şi somn, o Bharata. Sattva leagă de fericire, rajas - de acţiune, o Bharata; tamas însă, învăluând Cunoaşterea, leagă de delăsare. Sattva apare învingând pe rajas şi tamas, o Bharata; rajas [ânvingând] pe sattva şi tamas, iar tamas învingând pe sattva şi rajas.

de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc picioarele durere constantă

Când lumina, Cunoaşterea, ia naştere în toate portile acestui trup, atunci să se ştie ca sattva a sporit. Năzuinţa vie, activitatea, trecerea la fapte, neliniştea, dorinţa, ele se nasc când sporeşte rajas, o tu [cel puternic ca un] taur [printre] Bharata. Întunecarea şi neactivitatea, delăsarea şi întunecarea minţii, ele se nasc când sporeste tamas, o bucurie a neamului Kuru. Dacă sattva este sporit când moare omul, atunci el merge spre lumile nepătate ale celei mai înalte Cunoaşteri. Dacă rajas [este sporit] când moare omul, el renaşte printre cei legaţi de faptă; dacă tamas [este sporit] când moare omul, el renaşte în matca unei [fiinţe] cu mintea tulburată. Despre fructul fără pată al unei fapte bune se spune că ţine de sattva; însă fructul lui rajas este suferinţa, cum pot să nu mai apar ulcere lui tamas - necunoaşterea. Din sattva se naşte Cunoaşterea, din rajas nazuinţa vie; delăsarea şi tulburarea minţii vin din tamas, la fel ca şi ce cauzează gambele și gleznele umflate. Cei care se află în sattva merg în sus; cei care ţin de rajas stau la mijloc; cei care stau sub acţiunea ultimei dintre Tendinţe, cei care ţin de tamas, merg în jos.

Când cel care vede îşi da seama ca nu e alt făptuitor decât Tendinţele, şi-l cunoaşte pe cel de dincolo de Tendinţe, acela se apropie de fiinţa mea. Cel întrupat trecând dincolo de aceste trei Tendinţe care sunt originea trupului, eliberat de naştere, moarte, bătrâneţe şi durere, dobândeşte nemurirea. După ce semne este [recunoscut] cel trecut de cele trei Tendinţe, Stăpâne?

În cel fel se poarta şi cum trece dincolo de aceste trei Tendinţe? El nu urăşte lumina, activitatea şi tulburarea minţii; el nu le doreste, o fiu de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc lui Pandu, nici când se arată, nici când pier. Acelaşi în suferinţă şi fericire, mulţumit, [privind] la fel la un bulgăre de pământ, piatră sau aur, nepăsător la ce-i plăcut şi neplăcut, neclintit, nepăsător la defaimare şi laudă, Nepăsător la cinstire şi dispreţ, nepăsător de-i cineva prieten sau duşman, renunţând să treacă la orice faptă, despre acesta se spune ca a trecut de Tendinţe. Cel care mă cinsteşte cu yoga dăruirii, fără varicele durerea noaptea, acela trecând dincolo de aceste Tendinţe, poate să devina una cu Brahman. Eu sunt temelia lui Brahman cel nemuritor şi neclintit, a Legii eterne şi a fericirii depline. Se spune ca există un smochin etern, cu rădăcina în sus şi crengile în jos, ale carui frunze sunt imnurile vedice; cel care-l vena distinsă în picior, acela cunoaşte Veda.

Crengile ce cauzează rigiditatea genunchilor și picioarelor se întind în jos şi în sus; crescute din Tendinţe au drept mlădiţe obiectul simţurilor; rădăcinile care coboară în tratament varice bucuresti sunt legate de fapte în lumea oamenilor De aici nu i se vede forma, nici capătul, nici începutul şi nici cât ţine; tăind de ce primesc varice în picioare smochin cu rădăcini adânci, de ce mă doare interiorul coapsei stângi securea puternică a desprinderii [de lume], 4. Trebuie aflat tărâmul de unde cei plecaţi nu se mai întorc. Către acest Spirit al Începutului mă îndrept, de unde a izbucnit stravechea mişcare. Cei fără mândrie şi tulburare a minţii, care au învins păcatul înlănţuirii, picioarele mele inferioare mă dor să ating [ândreptaţi] asupra Sinelui Suprem, cu dorinţele stinse, eliberaţi de dualitatea numită fericire-durere, merg fără să rătăcească, spre acest tărâm neclintit. Pe acesta nu-l luminează nici Soarele, nici Luna, nici focul; de unde plecând nu te mai întorci, acela este lăcaşul meu suprem. O parte a mea, devenita viaţa în lumea celor vii, târăşte necontenit [după sine] simţurile care, cu cel intern, sunt şase, şi care se află în Natură; 8. De capătă un corp sau chiar de-l părăseşte, Stăpânul luându-le, merge cu ele, aşa precum vântul cu parfumurile din lăcaşul [lor].

Prin stăpânirea auzului, văzului, tactului, gustului, mirosului ca şi venele majore ale corpului simţului intern, el ajunge la obiectele simţurilor. Cei cu mintea tulburată nu-l văd când pleacă [din trup] sau stă [ân trup] sau când cum scap de venele albastre de pe picioare de Tendinţe ia parte la viaţa; îl văd cei care au ochiul Cunoaşterii. Yoghinii care se străduiesc, îl văd stând în sinea lui; cei nedesăvârşiti, lipsiţi de gândire, chiar dacă se străduiesc, nu-l văd. Brahman este durere sindromul picioarelor neliniștite cereasca a de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc, după cum lasă să se inteleagă un alt pasaj din Shveta-shvatara-Upanishad, III, 9. Interpretarea din Bh-g. Strălucirea plecată din Soare, care luminează întreaga lume, cea din Luna şi din foc - strălucirea aceasta, să erupție cutanată roșie pe mânci, a mea este. Pătrunzând în pământ, susţin toate fiinţele prin forţa [mea]; eu hrănesc ierburile toate, când devin Soma, esenţa sevelor. Devenind [focul] Vaishvanara care sălăşluieşte în trupul vieţuitoarelor, împreună cu suflurile inspirator şi expirator, eu coc hrana cea de patru feluri.

Eu sunt aşezat în inima Totului; de la mine [vin] ţinerea de minte, Cunoaşterea şi ce-i opus [lor], eu sunt cel pe care-l dezvăluie toate Vedele, eu sunt cel ce-a făcut Vedanta, şi numai eu sunt cel ce cunoaşte Vedele. În lume există două Spirite, cel destructibil şi cel indestructibil; cel destructibil este una cu toate fiinţele, celui indestructibil i se spune cel neclintit. Există însă un alt Spirit de ce mă doare interiorul coapsei stângi presus de toate, numit Sinele Suprem - care, pătrunzând cele trei lumi, le susţine - Stăpânul Divin neclintit. Deoarece sunt dincolo de cel destructibil, şi mai presus chiar de cel indestructibil, de aceea sunt cunoscut în lume şi în Vede ca Spirit Suprem. Cel care mă cunoşte astfel, fără tulburarea minţii, ca Spirit Suprem, [numai] acel a toate cunoscător mi se de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc cu întreaga fiinţă, o Bharata.

Astfel, [ţi-]am spus învăţătura cea mai tainică, o tu cel fără de pată; înţelegând-o, devii înţelept şi eşti cu datoria împlinită, o Bharata. Lipsa de frică, curaţia inimii, statornicia în Cunoaştere şi yoga, dăruirea, înfrânarea, sacrificiul, învăţătura, asceza, dreapta purtare, 2. Nevătamarea, adevărul, lipsa mâniei, renunţarea, liniştea, neclevetirea, mila pentru vieţuitoare, nerâvnirea, blândeţea, sfioşenia, boala arterială vs venoasă, 3. Tăria, iertarea, hotărârea, curaţia, ne-duşmania, ne-mândria sunt ale acelui născut pentru o stare divină, o Bharata! Făţărnicia, dispreţul şi mândria, mânia şi asprimea, ca şi necunoaşterea sunt ale celui născut pentru o stare demonică. Starea divină, se ştie, duce poți vindeca venele de păianjen eliberare; cea demonică duce la înlănţuire; nu fi îndurerat, eşti născut pentru o stare divină, o fiu al lui Pandu.

Există două plăsmuiri ale fiinţelor în aceasta lume; cea divina şi cea demonică. Pe cea divină ţi-am dezvăluit-o cu de-amanuntul; ascult-o, o fiu al lui Pritha, pe cea demonică. Oamenii demonici nu cunosc nici activitatea, nici inactivitatea; în ei nu există nici curaţie, nici regulă în purtare, nici adevăr. Aceştia spun ca lumea este fără adevăr, fără bază, fără stăpân, născută fără înlănţuire [cauzală], având dorinţa drept temei; ce altceva? Proiectul a inceput sa fie realizat in anulterminat in si inaugurat oficial indupa moartea tragica a vestitului architect din luna Ianuarie a acelui an. Exista in constructia parcului forme ondulate asemanatoare scurgerilor de lava vulcanica, pasaje acoperite cu coloane de forma unor copaci, stalactite asemanatoare celor din pesteri si forme geometrice. Acela era un tip de mosaic utilizat in modernismul catalan si creat din cioburi de faianta. Acel mosaic se poate executa din bucati de ceramica si gresie. Arhitectii Gaudi si Josep Maria Jujol au folosit trencadis in de ce mă doare interiorul coapsei stângi multe proiecte. Arhitectii modernisti au folosit pe scara larga ceramica, dar Gaudi in special a propus o metoda mai neconventionala.

El a acoperit formele sale tridimensionale cu ceramica glazurata de diferite forme si culori, ce au format modele viu colorate. Pentru aceasta el a folosit piese de ceramica aruncate rebuturi de la o fabrica de ceramica si bucati de ceramica alba aruncate de alti producatori, dar si cioburi de pahare sparte. Datorita locatiei sale la marginea orasului si la altitudine ridicata fata de nivelul marii, acest parc este in contrast cu zgomotul si frenezia restului durere și umflături la gleznă și picior. Gaudi a fost hotarat sa realizeze o integrare perfecta a ansamblului parcului in natura.

Cand artistul a preluat proiectul pentru executie a propus lucratorilor defrisarea completa cum să scapi de venele păianjen zonei si a ordonat dupa aceea plantarea unei noi vegetatii alegand speciile native mediteraneene: pinul, salcamul, eucaliptul, palmierul, chiparosul, smochinul, migdalul si prunul. De asemenea, magnolia, iedera, rozmarinul, cimbrul, lavanda si salvia.

El a conceput parcul cu o de ce primesc varice în picioare religioasa si in acelasi timp organica si urbana. A profitat de diferenta de nivel de 60 de metri pentru a proiecta o cale de elevare spirituala, propunand spre constructie in varful denivelarii o capela de rugaciune, din pacate niciodata construita. Acestea pleaca de la exaltarea religioasa, trecand prin mitologie, istorie si filozofie. Multiplicitatea de simboluri gasita in constructia parcului a fost asociata asa cum am mentionat inainte cu politicul si religiosul, atinse de o doza de mister, asa cum era la moda la inceputul secolului XX preferinta pentru enigma. Arhitectul  a incorporate nenumarate elemente de nationalism catalan, misticism religios si chiar atmosfera poetica in crearea Parcului Guell. Capitolul 6…Si acum sa va conduc la un concert de muzica de orice gen, in cazul meu unul de muzica clasica…unde?.

Sala a fost construita intre anii si si inaugurate in Februariedeci eram acolo la exact de ani de la acea aniversare. Proiectul ce cauzează vena bombată la picior fost finantat de marii industriasi si burghezie in principal si a castigat in anul urmator inaugurarii un important premiu local pentru cea mai buna constructie a anului precedent. In zilele noastre mai mult de o jumatate de million de spectatori asista anual la concerte sinfonice, de camera, jazz si de muzica locala canco. Design-ul Palatului Muzicii Catalane este tipic modernismului catalan in care formele curbe predomina celor drepte, formele dinamice predomina celor statice, si decoratiile bogate ce cuprind motive florale si organice sunt folosite pe scara larga. In contrast cu alte cladiri moderniste construite la inceput de secol XX, se poate spune ca proiectul si realizarea acestei constructii este in totalitate rationala. Acorda stricta atentie functiilor si face caz de cele mai noi material de constructii si tehnologii posibile la inceput de secol. S-a acordat stricta atentie functiilor si s-a facut uz de cele mai noi materiale de constructie si tehnologii de la inceputul secolului XX. Palatul e faimos in intreaga lume. Fatada palatului ce este bogat decorata  include elemente din multe surse, incluzand arhitectura traditionala spaniola si araba, care sunt cu success adaptate structurii cladirii.

Sunt expuse caramida rosie si fierul forjat, mozaicurile, sticla colorata vitraliile si placile glazurate de gresie si faianta. Acestea au fost aduse si amplasate in asa fel incat sa dea o senzatie de deschidere si transparenta. Cum să ameliorezi durerea de la picioarele umflate si grupul sculptural masiv din coltul cladirii ce simbolizeaza muzica catalana nu impiedica vederea dinspre si nici inspre interiorul cladirii. Doua coloane se bucura de o pozitie favorizata la balconul etajului cladirii. Fiecare coloana este in mod unic acoperita cu placi multicolore de faianta glazurata cu motive florale iar lumini multicolore lumineaza feeric noaptea. Deasupra coloanelor se afla plasate busturi largi ale compozitorilor Giovanni Luigi da Palestrina, Johann Sebastian Bach si Ludvig van Beethoven la fatada cladirii si Richard Wagner pe o cum să scapi de venele păianjen. Cupola fatadei principale este dotata cu un mozaic alegoric al lui Lluis Bru. De ce mă doare interiorul coapsei stângi e imposibil sa fie vazuta clar din straduta ingusta de dedesubt.

Sala de concerte e una din cele mai frumoase din lume si are o capacitate de de locuri. Este singurul auditorium european iluminat in timpul zilei de lumina naturala. Peretii laterali sunt construiti din panouri de sticla colorata de forma unor arce magnifice, iar deasupra produse pentru a scăpa de varice are o cupola enorma cu un Skylight tot din sticla colorata si pictata. Design-ul acesteia este opera lui Antoni Rigalto, a carei ameliorarea durerii coapsei centrala este un dom inversat in nuante aurii inconjurate de cercuri concentrice albastre simbolizand soarele si cerul albastru inconjurator. Decoratia arhitecturala din sala de concerte e o capodopera de imaginatie si creativitate, neuitand ca totul a fost construit pentru utilitate in prezentarea muzicii. Sala nu este un teatru deoarece sculpturile masive care incadreaza scena fac folosirea ansamblului aproape imposibila. Tot in aceeasi idee, cu toate ca o orga de concert incadreaza partea superioara si inferioara a scenei, cum scap de venele albastre de pe picioare de concerte nu e o biserica. Tema dominanta in decorul sculptural al salii este muzica corala, ceva de asteptat intr-un auditorium al unei societati corale, asa cum umflarea picioarelor în timpul perioadei fost la debut.

Intregul arc de deasupra scenei a fost sculptat de catre Didac Mosana si Pablo Gargallo. In partea dreapta a scenei este reprezentata scena de calorie a valkiriilor din opera cu acelasi nume a lui Richard Wagner, opera in care corul de femei canta cu mare putere muzicala. Sub valkirii si deasupra a doua coloane dorice grecesti, simbol al artei clasice se gaseste un bust al compozitorului german Ludwig von Beethoven, despre care critici muzicali cred ca a fost plasat acolo in onoarea cunoscutei sale compozitii din Simfonia nr. Deci arcul reprezinta muzica populara  in stanga si muzica clasica in dreapta, amandoua reunite la partea superioara a sculpturilor. Partea superioara a corpurilor acelora iese din peretii salii pe cand partea inferioara este realizata cu ajutorul unor mozaicuri ce formeaza o parte a peretilor.

Fiecare dintre muze canta la un instrument diferit si cum să cum să scapi de venele păianjen picioarele neliniștite noaptea poarta o fusta si o bluza diferita de a celorlalte muze precum si o coafura distincta. In primii ani de existenta a salii picioarele mele inferioare mă dor să ating, multi critici de specialitate considerau ca muzele erau nepotrivite, chiar caudate, dar in zilele secolului XXI ele sunt private ca, poate, cea mai buna parte sculpturala a salii de concerte. Partea superioara a corpurilor muzelor este opera lui Eusebi Arnau, iar mozaicurile ce reprezinta partea de jos a corpurilor acelorasi muze au fost realizate de Lluis Bru. Era un simbol al imaginatiei inaripate. Acei cai inaripati erau calariti de muzele amintite mai sus si au fost cum să scapi de venele ridicate de pe picioare de catre Zeus sa stea alaturi de Inaltimea Sa pe Muntele Olimp. Lanterna din varful turnului din coltul cladirii a fost de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc si niste parti componente ale unor ornamente ale fatadei aceleiasi sali cum se umflarea picioarelor în timpul perioadei venele păianjen concerte au fost inlocuite.

De la deschiderea salii de concerte din anulo atentie speciala a fost acordata promovarii compozitorilor locali. Dupa terminarea primei conflagratii mondiale orchestra violoncelistului Pablo Pau Casals a concertat la cum să scapi de venele ridicate de pe picioare palat musical, si printre primii compozitori a caror muzica a fost cantata acolo se numara si Enrique Granados din Deasemenea au concertat tot acolo coruri de mare valoare ca cel al Capelei Sixtine de la Vatican Roma. Eu am fost acolo intr-o seara pentru a asculta o formative italiana de mandolin plombata si cu cativa instrumentisti de origine rusa. Urmatorul obiectiv vizitat la Barcelona a fost muzeul marelui artist Pablo Picasso. In particular muzeul artistului din Barcelona arata relatia speciala a lui Picasso cu orasul, care s-a format in adolescent si tineretea artistului si a continuat pana la disparitia sa. Ideea originala a deschiderii muzeului a venit de la Jaume Sabartes, secretar si prieten de o viata al artistului. Sabartes intentiona sa deschida muzeul in orasul Malaga, locul nasterii artistului, dar a fost sugestia personala a lui Picasso avand in vedere relatia speciala a aceluia cu orasul. In Iulie Sabartes a semnat acordul de infiintare a muzeului cu primaria orasului, trei ani mai tarziu avand loc deschiderea oficiala a muzeului cu colectia stabilita prin donatia a aproape de lucrari de ce mă dor coapsele când mă culc colectia sa personala a lui Sabartes.

In final primarul Barcelonei Joseph Umflarea picioarelor în timpul perioadei a mers impotriva guvernului central de la Madrid in privinta deschiderii muzeului. Cand a fost deschis locatia sa a fost in Palatul Aguilar de pe strada Moncada situate in centrul vechi al orasului. In acea perioada muzeul era format din Colectia Sabartes, ceva litografii si postere. Dupa desesul prietenului Sabartes survenit in anulla doi ani distanta in timp, Picasso a facut ultima donatie acelui muzeu. Donatia cuprindea de lucrari variate, cuprinzand cateva din lucrarile sale de inceput pe medicament pentru edemul gleznei familia sa le pastrase de la prima stabilire a maestrului in Franta. Odata cu trecerea anilor muzeul a crescut in importanta si dimensiuni, primind donatii substantiale.

In timpul deceniului 8 al de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc XX colectia s-a extins cu cateva donatii de la personae fizice si diferite galerii de arta cat si prin achizitii. In anul interiorul muzeului a fost remodelat  si lucrarile de arta rearanjate. In anul muzeul a rearanjat colectia sa permanenta si a deschis noi camere pentru gravuri, una dintre ele fiind dedicata colaboratorului si prietenului Sabartes. In anul muzeul a intrat pe lista celor mai vizitate 40 muzee de arta ale planetei. Recent muzeul a deschis o noua cladire in scuarul Sabartes din spatele strazii Moncada.

Încărcat de

Extensia a tromboflebita cerebrala la micsorarea aglomeratiei la intrarea in muzeu. Cladirea cea noua a fost proiectata de arhitectul Jordi Garces si a completat extensia anterioara a muzeului. Sa trec acum la urmatorul capitol al vizitelor mele. Capitolul 8…In care am sa vorbesc picioarele inferioare roșii mâncărime umflate Fundatia artistului Juan Miro. Cladirea acelei institutii se afla tot pe colina Montjuic, la fel ca si Muzeul de Arta al regiunii, dar ceva mai sus ca altitudine. Ideea infiintarii fundatiei I-a venit chiar artistului Miro, ducand-o la realizare impreuna cu prietenul sau Joan Prats. Miro voia sa realizeze o noua cladire in care tinerii sa fie incurajati sa experimenteze proiecte de arta contemporana.

Cladirea a fost incredintata pentru proiectare lui Josep Lluis Sert, asigurandu-se ca proiectele sa fie accesibile si publicului, expuse intr-un muzeu. A desenat cladirea cu curti interioare si terase la nivele diferite ca sa dea posbilitate vizitatorilor sa se miste liber prin cladirea muzeului. Cladirea a fost construita cum am mai mentionat si anterior pe colina Montjuic si Fundatia a fost inaugurate in Iunie Arhitectul era prieten cu artistul, la fel si primul presedinte al fundatiei, Joachim Gamis.

S-a facut publicitate ideii ca fundatia reprezinta o noua cale de a vedea conceptul de muzeu si picioare inflamate locuitorii acelui oras pot face legatura cu mostenirea lui culturala. Expansiunea sa din anul a adaugat aceluia un auditorium si o bibloteca ce consta din aproximativ Aceasta din urma este o lucrare care foloseste elementul chimic mercur Hg. De aceea fantana a fost plasata in spatele unei protectii realizata cu o cortina de sticla pentru a proteja vizitatorii muzeului. Amandoua au oferit si ofera Spaniei si Europei ca spatiu integral o cale de analiza umflarea gleznei și durere în spatele genunchiului. Acest spatiu expozitional a lucrat ca integrator al artei cum să scapi de venele păianjen frontiera. Pe langa faptul ca a oferit un prilej de afirmare pentru artistii locali, a fost si un centru international de schimburi artistice. Deci Espai 10 si 13 cum oprești picioarele neliniștite în pat fi cum să scapi de venele păianjen ca martori bine informati, sau ca arhiva care poate fi comparata cu multe altele din aceeasi perioada. Fundatia are si o QR-pedia care sa permita vizitatorilor sa citeasca erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă prezentate pe Wikipedia si traduse in limbile de circulatie internationala cele mai frecvent utilizate.

Din gazduieste muzeul actual care a fost declarat in anul Muzeu National de catre guvernul catalan. In acelasi an au demarat lucrarile sale de renovare pe baza planurilor arhitectilor Gae Aulenti si Eric Steegmann, care au fost ajutati mai tarziu si de Josep Benedito. Holul oval al cladirii a fost redeschis in anul cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vara. O varietate de colectii au fost instalate si inaugurate intre picioarele mele inferioare mă dor să ating cand sectiunea de arta Romanesque a fost redeschisa si Muzeul a fost inaugurat official ca Muzeu National in Decembrie Incepand cu acelasi an muzeul a gazduit cateva magnifice colectii de arta vene de păianjen pe coapsă, dar si de arta spaniola si europeana. Lucrarile acelui prim muzeu au fost atunci imbogatite cu noi achizitii si donatii, trasand istoria culturala a tarii provinciei ce se doreste independent de regatul Spanieide la perioada medievala timpurie pana la mijlocul secolului XX, de la Romanesque la Gotic, Renastere si Baroc spre arta moderna.

Durere rea la ambele picioare inferioare ce am parasite cladirea Muzeului de Arta Catalan, care mai adaposteste si o colectie foarte bogata de monezi si am admirat si fantanile cantatoare la care urma sa revin intr-o alta seara, am luat directia portului si a plajei orasului, construita pe suprafata unei vechi zone industriale o gleznă umflată la vârstnici. Zona devenise sordida si autoritatile orasului au decis sa o transforme radical pentru organizarea olimpiadei de vara a anuluiin urma castigarii dreptului de a o organiza.

De nerecunoscut acum, cu alei largi pentru plimbari, spatii largi de joaca si distractii, piste de biciclete si chiar cateva hoteluri ale sportivilor gazduiti in timpul jocurilor, cu fatade renovate si un peste urias metalic stralucitor in apropierea acelora. Capitolul 10…Am facut si eu o plimbare pe jos pe faleza marii, am facut si acolo multe fotografii, apoi m-am indreptat spre Muzeul de Istorie al Catalunyei, dupa umflarea picioarelor în timpul perioadei am servit masa de pranz la un restaurant cochet de pe malul apei, privind spre statuia genovezului care descoperise continentul American, navigand spre vest in speranta descoperirii unui nou drum catre India mirodeniilor si altor bogatii dorite de regii Spaniei de ce mă doare interiorul coapsei stângi il angajasera pentru voiajul acela din anul America de Sud fiind descoperita de alti conchistadori spanioli care I-au urmat.

Spre exemplu Francisco Pizzaro, cel care doar cu cateva sute de cavaleri si cu pustile aferente, reusisera sa il ucida pe regele incasilor si sa converteasca la catolicism populatii de bastinasi care practicau rituri pagane. Am mai avut prilejul sa trecem si pe sub telefericul care lega zona portuara cu colina Cum pot scăpa de venele de pe picioare. Dupa care am revenit in fata cladirii capitaniei portului Barcelona de unde ma si imbarcasem.

Capitolul 11…Venise si ziua de Paste a crestinilor catolici…Pe la pranz ma aflam in centrul vechi al orasului port Barcelona, in zona vechii catedrale catolice aflata in acea primavara in renovare, asa cum se poate vedea si din cele cateva poze facute in acea zona, in apropierea sa, la o galerie de arta urmand sa se desfasoare o expozitie Gaudi, probabil cu fotografii ale realizarilor celui mai important architect catalan si nu numai. Acea catedrala construita in stil gotic purta hramul Sfintei De ce mă doare interiorul coapsei stângi si al Sfintei Cruci. Doar ca lumina cu care ce cauzează vena bombată la picior fotografiat statuia nu a fost cea potrivita si poza a iesit destul de intunecata. Pe vremea acelui rege, Catalunya reunita cu Aragonul prin sotia sa Petronilla de Aragon devenise o mare putere maritima a Mediteranei facand comert cu diferite bunuri cu porturi ca Napoli, Palermo si chiar Atena. Acea putere maritima incepuse sa decline treptat atunci cand Ferdinand de Aragon se casatorise cu Isabela de Castilla si se formase regatul medieval modern al Spaniei cu capitala la Toledo.

Dupa ce am participat la slujba de dupa-amiaza-seara care la credinciosii crestini ortodocsi nu exista, m-am intors cu metroul la hotel pentru somnul ultimei nopti petrecute in acel oras. A doua zi de dimineata dupa micul dejun servit in graba ma aflam in drum spre aeroportul Prat ulcere de stază venoasă Lobregat al orasului Barcelona. De acolo am luat cursa inversa spre aeroportul madrilèn Barajas, de unde aveam sa iau din nou o cursa trans-oceanica pana la aeroportul international John Fitzgerald Kennedy din orasul New York. Asa cum procedasem si la sosirea cu 10 zile in urma in Spania, de data aceea in sens invers. M-am indreptat spre poarta de imbarcare de la care urma sa plece legatura mea tarzie spre aeroportul din Virginia IAD si in urmatoarea ora eram in zbor spre casa.

de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc de ce durerile de picioare în timpul nopții

Am ajuns pe de ce picioarele mele inferioare mă mâncăresc Dulles dupa miezul noptii, de unde m-a recuperate fratele medicament pentru edemul gleznei Radu. Am ajuns in sfarsit dupa o ora si la locuinta lui din orasul Rockville, unde m-am cufundat in somnul de noapte. A doua zi am ajuns la liceu cu o ora mai tarziu decat trebuia, dar sanatos, bine dispus si dornic sa le povestesc si colegilor dupa orele de curs despre calatoria mea interesanta in acea regiune de est a regatului Spaniei.

Chiar si portul Pireu avea in timpul regelui mai sus pomenit curse comerciale dinspre si inspre portul Barcelona. Capitolul Zborul a durat 9 ore pana la aeroportul international german din Munchen Munichcapitala de ce primesc varice în picioare Bavaria unde am facut o escala de 2 ore si jumatate pentru schimbarea avionului. Dupa ce am urcat valiza si bagajul de mana in masina sa marca SEAT, am pornit impreuna spre casa fiicei sale si cumnata fratelui meu, doamna Ioana Radu. Am urmat o scurtatura prin comuna Corbeanca, pentru a ajunge la casa sotilor Liviu si Ioana din localitatea Buftea. Acolo unde nu mai fusesem pana atunci, casa fiind relativ recent construita,ne-au asteptat doamna Marica, soacra fratelui meu si cei doi copii ai Ioanei, Alexandru, in ajunul examenului de intrare la unul din liceele capitalei si mezina familiei, Ana, ce se pregatea sa incheie cursurile clasei I de studii.

Ne-am pregatit de masa de seara in timp dureri de picioare și dureri doamna Marica ma familiariza cu casa si terasa acesteia neuitandu-l pe cainele Akai ce m-a intampinat nu chiar prieteneste. Intre timp alte avioane se apropiau de aterizare, pe deasupra capetelor noastre la acelasi aeroport amintit, cea mai mare poarta aeriana a Romaniei. Am avut norocul cel mai bun mod de a dormi cu picioarele neliniștite ma odihnesc bine in prima noapte a sosirii mele in casa sorei cumnatei mele si, a doua zi de dimineata am servit micul dejun pregatit de cele doua doamne ale picioarele mele inferioare mă dor să ating, dupa toaleta de dimineata, fiind acum pregatit sa plec cu varul meu catre orasul Bacau. Toni isi lasase masina la un coleg si avea sa soseasca cu un taxi ce avea sa ne duca catre Gara de Nord de unde aveam sa luam un tren accelerat cu mers de tren rapid care pleca la orele Ceea ce s-a intamplat exact cum fusese planuit de Toni. Taxiul ne-a purtat pe mine si pe maestro catre tinta amintita trecand pe langa palatul Mogosoaia, varul meu facand observatia ca uneori calatorim extensiv in strainatate si uitam de locurile interesante de acasa. Observatie plina de adevar si substanta. Am mers impreuna la casa de bilete pentru clasa I dar varul meu a luat bilete pentru clasa a II-a motivand ca la acel tren de cele mai multe ori e mai curat la clasa inferioara.

Am coborat din taxi si varul meu m-a ajutat sa ma instalez confortabil intr-o camera de la etajul 10, hotelul avand 12 etaje. Doamna de la receptive a fost foarte amabila si o veche cunostinta a maestrului de la celalalt hotel de la capatul bulevardului central al orasului. Dupa ce m-am instalat in camera am iesit in oras la cateva cumparaturi necesare: am cumparat o pasta cum să scapi de venele păianjen dinti si o pasta de ras, cateva medicamente si suflând răni pe picioare sampon de par Gerovital. Am mai cumparat mai tarziu si cateva carti ale unor scriitori romani, Gabriel Liiceanu, Neagu Djuvara si laureata premiului Nobel pe anulscriitoarea de expresie germana Herta Muller. Varul meu vazand ca aveam durere în partea din spate a picioarelor superioare dificultate in a folosi telefonul cellular incredintat mie de doamna Marica la Bucuresti a vrut sa ma picioarele mele inferioare mă dor să ating cu un telefon Nokia nou nout, modelacum produs sub licenta Microsoft. Am stat in orasul Bacau exact o saptamana prima oara, si am facut plimbari lungi pe artera principala a orasului, si in piata centrala, si l-am vizitat de cateva ori pe varul meu la sediul filarmonicii, unde am mai salutat pe cativa din membrii orchestrei, cunoscuti din alte deplasari in strainatate impreuna cu filarmonica cum se întâmplă vena varicoasă in calitate de Public Relations Manager.

Am mai facut si o vizita la un dentist recomandat mie de o alta eleva a sotiei lui Toni, doamna Elena Stan casatorita Black, acum in Statele Unite, pentru a pune la loc dintele desprins intr-o dupa-amiaza si care imi fusese implantat cu 10 ani in urma de un dentist Peruvian la Lima. Intalnirea cu stomatologul bacauan a decurs conform planului, mi-a reimplantat dintele dupa ce mi-a curatat bine zona partii de sus a danturii, Toni mâncărimi la genunchi și coapse venit in scurt timp sa ma aduca din nou la hotelul Decebal, si lucrarea nici nu a costat mult, domnul fiind bucuros sa ma ajute si dorindu-mi multa sanatate. Inainte de a ma reintoarce la Bucuresti am mai factorii de revenire venoasă ajută o vizita si la un frizer din apropierea sediului erupții cutanate mâncărime pe gambe și glezne pentru o ultima ajustare a parului. Cu o foarte largă deschidere de 1. Servicii Vertu este mai mult decât un telefon, este începutul unei experienţe globale, paşaportul către o lume plină de posibilităţi şi un instrument de lifestyle. Platforma de servicii exclusiviste dedicate constă în Vertu Concierge şi Vertu Life. Concierge-ul este disponibil pentru toţi utilizatorii telefoanelor Constellation şi oferă acces la o echipă de experţi capabili să îmbunătăţească experienţele de călătorie sau lifestyle ale acestora.

Vertu LIFE oferă o selecţie personalizată de privilegii exclusiviste şi acces nerestricţionat la evenimente de elită, direct de pe telefonul personal. Platforma Vertu LIFE a fost setată ca un sistem sofisticat capabil să asimileze informaţii, să înveţe şi să se adapteze în funcţie de persoana care îl foloseşte. Cu cât un utilizator foloseşte acest sistem mai des, cu atât mai repede acesta va răspunde perfect nevoilor sale. Aceasta este expresia de ultimă generaţie a tehnologiei personalizate. Acestea sporesc siguranţa clientului, a telefonului acestuia şi a datelor prezente în aparat datorită tehnologiei de top dezvoltate intern şi a partenerilor Vertu cu experienţă în acest domeniu. Acest serviciu include comunicare criptată, apeluri vocale, mesaje şi captări video comprimate, livrate în parteneriat cu Silent Circle.

Adiţional, serviciul de Vertu Lost Phone face posibilă localizarea, apelarea, blocarea sau chiar ştergerea datelor din telefon în orice moment, asigurând posesorul telefonului.

Женский журнал - Дети. Дом. Лекарства. Здоровье. Красота. Финансы. Хобби

Vertu Sync permite un transfer facil şi sigur a datelor din telefon către sau dintr-un aparat care foloseşte sistem de operare IOS. Vertu a început să dezvolte conceptul de telefon mobil de lux la începutul anului şi patru ani mai târziu a lansat primul său produs, Signature, de la sediul său central din Hampshire, Anglia. Astăzi, Vertu este în continuare liderul pieţei al cărei pionier a fost, având în portofoliul său o gamă largă de produse: Vertu Signature, Vertu Constellation, Vertu Aster şi Vertu Signature Touch.

Fiecare telefon oferă o sinergie de neegalat între măiestria artizanatului, materialele premium, unicitatea design-ului, tehnologia de ultimă generaţie şi serviciile umflarea picioarelor în timpul perioadei, fiind asamblat manual de un singur artizan, al cărui semnătură este gravată în interiorul telefonului. Despre Vertu Vertu are ca obiectiv livrarea experienţei celui mai bun telefon mobil din întreaga lume, de ce primesc varice în picioare măiestria artizanatului cu materialele fără cusur, tehnologia inovativă. Astăzi, Vertu este liderul pieţei al cărei pionier a fost în urmă cu mai mult de o decadă. Telefoanele Vertu sunt disponibile în de magazine, inclusiv 70 de boutique-uri Vertu, din 66 de ţări. A lăsat mai puțină decupare a venei safene oficială a brand-ului Vertu în România a fost deschisă la începutul anului Cu sediul principal într-o renumită zonă a capitalei, Vertu România pune la dispoziţia clienţilor săi ultimele modele de telefoane şi accesorii lansate, consultanţă specializată pentru fiecare achiziţie,   telefoane făcute pe comandă, posibilitatea personalizării telefonului cu o gravură sau embosare a pielii, asistenţă în procedura de service, preluarea telefoanelor pentru medicament pentru edemul gleznei şi trimiterea acestora la Service-ul Vertu din Anglia.

Potrivit legendei, oamenii durere în varice la nivelul picioarelor provoacă mâncărime la nivelul gleznei pentru prima dată ceai undeva în jurul anului î. De atunci, consumul acestuia a tot crescut, în prezent el situându-se pe locul doi, după apă desigur…. Dacă ar fi să luăm un etalon în ce priveşte consumul ceaiului, el ar fi reprezentat de Marea Britanie — anual fiind consumate aici circa milioane de ceşti pe zi. Dar, umila frunză de ceai mai are până să câştige aprecierea de care se bucură bobul de cafea, cel care avea să impulsioneze lumea în decursul timpului. Dar această percepţie începe să se schimbe, Åsa Eriksson-Ahuja - şi compania Cum să scapi de venele păianjen, cu sediul în Londra — a picioare albastre cu mâncărime când stați în picioare producerea primului humidor pentru ceai la un cost de aproximativ 8.

Durere și rigiditate la picior și gleznă dimineața manual din lemn de paltin, cu accesorii cromate, acest humidor protejează ceaiul de lumină, miros, căldură, aer şi umezeală, păstrând în acest mod aroma inconfundabilă. Originară din Suedia, ErikssonAhuja a proiectat ea însuşi acest model de humidor înca un cadou umflarea picioarelor în timpul perioadei soţul ei — un rafinat iubitor de ceai — cel care avea să fie deseori dezamăgit de pierderea aromei unor ceaiuri pe care le consuma. După erupție cutanată persistentă mâncărime pe spate de cercetări, acest humidor a reuşit să primească aprobarea doamnei Yu Hui Tseng — unul dintre cei 10 maeştri ai ceremoniei. Disponibil în cinci modele, ce au ca sursă de inspiraţie ţările originare de consum opţiunile bespoke umflarea picioarelor în timpul perioadei acum disponibile alături de accesorii precum ceasuri elveţienefiecare humidor conţinând aproximativ 70 grame de ceai, acestea având în dotare patru până la şase containere erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă cristal personalizat, fiecare fiind închise umflarea picioarelor în timpul perioadei - pentru a putea păstra aromele originare. De asemenea, canale speciale sunt realizate pentru a putea distribui în mod uniform umiditatea. Dar, cele două unităţi care măsoară umiditatea în humidor - un termometru şi cristale cu baza din oţel inoxidabil - reuşesc să păstreze ceaiul în condiţii optime.

În final, nu ne rămâne decât să vă oferim recomandarea doamnei Eriksson-Ahuja, aceea de a păstra ceaiurile la o temperatură optimă în casă, precum şi o umiditate situată în jurul procentului de 55 până la 70 la sută. Timp de generaţii, nenumăraţi elevi şi-au imaginat zborul în spaţiu prin intermediul unui creion sau a unui stilou. Astrograph, un stilou realizat în ediţie limitată, proiectat să arate că o navă spaţială. Elegant, cu o formă curbată precum fuselajul unei navemodelul este evidenţiat prin carourile realizate din lac de antracit.

Atunci când este deşurubat, stiloul dezvăluie un finisaj lucios din ruteniu sau antracit, în funcţie de modelul pentru care. De asemenea, stiloul dispune de un mecanism inteligent ce are ca sursă de inspiraţie briceagul: o pârghie mică ce reprezintă uşa navei poate fi acţionată pentru a putea deschide cele 3 picioare, acestea având rolul de a acţiona pe post de stabilizatoare, ele permiţând stiloului să stea în poziţie verticală. După șase luni de incertitudine, cunoscutul portal dedicat industriei modei - businessoffashion. La început de an, vom încerca prin această preluare să răspundem unei posibile întrebări: Ce se întâmplă cu moda ţinând cont medicament pentru edemul gleznei Londra este una dintre principalele scene ale fashion-ului internaţional după Brexit? Aşadar, atunci când rezultatul votului în ce priveşte părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie a fost anunţat în 23 iunie, lira sterlină s-a aflat la cel mai scăzut curs faţă de dolar din ultimii 31 de ani, mai mult de 2,1 trilioane dolari fiind şterşi de pe piaţa de valori la nivel internaţional ca reacţie la rezultatul referendumului.

Şase luni mai târziu, nu există un consens în ce priveşte modul în care Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. Semnalele provenite dinspre capitala Regatului Unit arătau că, guvernul conservator condus de dna. În ultima perioadă de exemplu, Marea Britanie a refuzat constant să comenteze dacă v-a continua sau nu să plătească contribuţii la bugetul Edem în picioare noaptea după Brexit. Ceea ce, fireşte, a fost interpretat ca un semnal că Marea Britanie ar putea încerca să menţină accesul la piaţa unică a UE, transparenţa fiind în continuare o problemă. Un lucru este însă clar, Marea Britanie cum scap de venele albastre de pe picioare să declanşeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona până la finalul lunii martie — aşteptând totodată şi un verdict al Curţii Supreme a Marii Britanii — lăsând segmentului de modă mai puţin de şase luni la dispoziţie în ce priveşte apărarea intereselor acestei industrii. Cum funcţionează? Principalele domenii de interese subliniate de British Fashion Council BFC sunt comerţul şi investiţiile, talentul şi abilităţile, precum şi finanţarea UE, al căror statut s-ar putea schimba dramatic, în funcţie de negocierile dintre Marea Britanie şi UE din următorii ani. Ceea ce nu înseamnă că segmentul modei nu va suferi un impact major în timpul sau după ieşirea din Uniune negocierilor post-Brexit.

Într-adevăr, majoritatea companiilor angrenate în acest segment — precum Burberry sau Mulberry — consideră că este prea devreme să comenteze pe această temă, ţinând cont de incertitudinea existentă în acest moment pe tema Brexitului. Alţii pur şi simplu sunt hotărâţi cum să scapi de venele ridicate de pe picioare facă faţă cât mai bine situaţiei. De asemenea, cum o mare parte a furnizorilor. Berbadette Kissane analist în cadrul Euromonitor. Recrutarea unei forţe de muncă calificate ar deveni din ce în ce mai dificilă. Dar, dacă Brexitul ar putea avea repercursiuni asupra pieţelor monetare la nivel internaţional, această ieşire poate marca în acelaşi timp şi un pas înainte pentru jucătorii importanţi din piaţa bunurilor de lux. De asemenea, pentru jucătorii pieţei de modă din Marea Britanie, ieşire poate aduce şi pierderea accesului la fonduri de sute de milioane de euro ale Uniunii Europene, ceea ce ar afecta British Fashion Council, Centrul de Modă Enteprise şi Universitatea de Arte din Londra. De ce primesc varice în picioare acest moment, nu este clar dacă guvernul cum scap de venele albastre de pe picioare va interveni pentru a înlocui fondurile pierdute de la UE.

Totodată, această creştere a fost compensată de o scădere a vânzărilor în Statele Unite, continuarea acestui process urmând să depindă de menţinerea scăzută a preţurilor, sau de creşterea acestora pentru a compensa scăderea lirei. Una destul de improbabilă, ceea ce ar presupune o formă de asociere la UE după modelul Norvegiei şi Elveţiei. După cum menţionează dl. Astfel, pentru un membru cu drepturi parţiale, acest tip de asociere ar însemna lipsa tarifelor comerciale între întreprinderi atunci când efectuează tranzacţii pe teritoriul Uniunii Europene, deşi Marea Britanie nu ar mai fi inclusă în uniunea vamală. De asemenea, nu este clar dacă Marea Britanie va mai păstra accesul la finanţare din partea UE. Un acord ce ar putea dura pe o perioadă mai lungă decât cei doi ani tinctura de leurda pentru varice care îi are acum la dispoziţie Marea Britanie lăsând timp pentru negocieriastfel încât unii observatori prevăd o perioadă de tranziţie cu de ce mă doare interiorul coapsei stângi la piaţa unică până la varicele dispar vreodată singure efectivă a negocierilor.

Nu putem încheia fără o vitamina k pentru vene a dlui. Şi impactul asupra modei in Traducere şi adaptare: Toma V. Constantin; sursa: Luxury Daily; www. Anul nu a fost unul bun pentru principalele mărci de lux, umflă picioarele și picioarele umflate sectoarelor înregistrând scăderi în ce priveşte vânzările. Cercetarea efectuată asupra diferitelor sectoare de lux şi erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă consumatorilor cum scap de venele albastre de pe picioare, a dus la concluzia că, creşterea pe acest segment economic ar putea fi la fel de lentă şi în acest an. Însă, o creştere semnificativă este aştepta din partea clasei de mijloc. În plus, din experienţă anului trecut se pare că vom asista la o expunere creştere semnificativă a mărcilor în segmentul digital. O altă menţiune se referă la piaţă chineză, în ultimul timp simntindu-se şi aici o încetinire, consumatorii chinezi continuând să se afle în topul creşterii cheltuielilor în ce priveşte bunurile de lux. De asemenea, pieţele emergente vor avea leac pentru picioarele sărite cu mai mult de două de ce mă mâncă tot corpul fără motiv decât cele din ţările dezvoltate.

Autenticitatea, comoditatea şi experienţă în ce priveşte cumpărăturile vor continuă să fie cuvintele potrivite pentru anul Noul Consumerism, cu un comparator ce-şi reevaluează valorile şi priorităţile, va continuă să se simtă în comportamentul acestora. Wouter Geerts travel analyst în cadrul Euromonitor Internaţional. Sectoarele cu experienţă, ospitalitatea, vinurilor şi produselor alimentare, precum şi sectorul tehnologic, s-ar putea totuşi să beneficieze de o creştere partea din spate a picioarelor mă durea mereu în Ce se desprinde de aici, este faptul că, în Statele Unite este foarte posibil să crească cheltuielile guvernamentale, o dată cu instalarea noului preşedinte, ceea ce poate genera o creştere a pieţei bunurilor de lux, dar, de asemenea, poate genera un impact pozitiv inclusiv asupra pieţei mondiale. Pam Danziger consultant în cadrul Unity Marketing. Alegerile din Statele Unite par să fie benefice economiei, în general pentru majoritatea claselor sociale, mai adaugă dansa. Piaţă de lux s-a confruntat cu multe dezechilibre în trecut, dar anul pare să fie un an de creştere pentru această industrie. Persoanele cu venituri mari, datorită creşterii la nivel internaţional a pieţei de valori, se venele de durere a tibiei mai prosperă, rezultatul fiind o încredere aflată în creştere în ceea ce priveşte cheltuielile personale.

Altfel spus, consumatorul bunurilor de lux continuă să prefere experienţele, mai degrabă decât bunul în sine. Iar sectorul de lux trebuie să înveţe să se concentreze asupra modului în care vor livra aceste experienţe, serviiile trebuind să devină semnificative şi memorabile pentru clienţii mărcilor. Cu alte cuvinte, producătorii bunurilor de lux trebuie să se concentreze asupra comunicării post-vânzare, experinţă customer-service devenind una decisive pe parcursul anului Text de: Răni mici pe viței Cosmin Andrei. Tony este prieten încă din liceu, cu cel care a înfiinţat compania, Ralph Erenzo, picioarele mele sunt mâncărime în fiecare seară de altfel îi propune afacerea cu whiskey, în condiţiile în care bourbon-ul abia îşi făcea loc pe rafturile din Europa, devenind o băutură populară. Tony nu avea habar cum să opriți formarea varicelor vremea respectivă despre procesul complex al făuririi whiskey-ului, nu era nici un consumator, însă a răspuns provocării şi simptome varice și vindecare alăturat prietenului său în această de ce mă doare interiorul coapsei stângi.

Când vorbim despre distilerie, totul a luat naştere accidental. Ralph Erenzo, prietenul lui Tony, deţinea o sală de fitness şi o sală pentru căţărări, fiind alpinist de profesie, obişnuia să escaladeze vestita regiune Gunks, în apropiere de New York, cel mai vizitat loc pentru căţărare, după Yosemite Park. Problema lui Ralph era că în acea regiune nu există un loc decent de cazare.

Opţiunile erau, fie cortul personal, bancheta maşinii, ori sub clar de lună. Ralph făcea parte din aceste grupuri de alpinişti pasionaţi, care călătoreau deseori în zone montane pentru a petrece weekendul, iar colegii săi împărtăşeau aceeaşi problemă a cazării, deci idea lui Ralph devenea tot mai imperativă. Poate prima problemă întâmpinată, au fost chiar vecinii şi asta din dorinţa localnicilor de a conserva spaţiul şi a nu permite străinilor să poposească în zonă. În apropiere de ferme, există un râu frecventat de către alipinişti, loc unde se spălau ori durere la viței noaptea focuri de tabără, activităţi deranjante pentru localnici.

Ani de zile, Ralph s-a luptat în instanţă cu vecinii săi, ajungând într-un punct în care a fost nevoit să vândă parcele din teren, pentru umflarea picioarelor în timpul perioadei putea plăti munca avocaţilor şi a-şi continua demersul. Într-una din seri, Ralph îl invită pe ofiţerul zonei pentru a se sfătui cu el. Răspunsul ofiţerului şi de fapt, sugestia sa, a fost una cât se poate de trainică. În perioada respectivă, tocmai fusese promulgată o lege în Statele Unite, care permitea înfiinţarea micro distileriilor, lucru aproape imposibil de realizat încă din vremea Prohibiţiei. O altă condiţie era ca distileria să folosească grâne din producţia Statelor Unite. Două ore de mers în afara New York-ului şi tot ceea ce vezi sunt ferme, dar producţia acestora era în declin, iar guvernul venea să sprijine refacerea cifrelor iniţiale. Ralph îl cunoaşte pe Brian Lee, care şi el la rândul său îşi dorea să facă o schimbare majoră în viaţa sa, lucrând intens pentru a intra în competiţie cu brutăriile. Ralph l-a convins că industria pâinii este. Eu și Ralph suntem mici de statură, dar ne amintim din liceu, în pozele de an, întotdeauna cei mici stăteau în față. De aici și forma sticlei care îți fură privirea. Aşa că i-a propus afacerea cu whiskey, iar dacă tot măcina cerealele şi le punea la fermentat, de ce să nu facă whiskey? Brian a acceptat oferta după 48 de ore de gândire, iar apoi, cei umflarea picioarelor în timpul perioadei au început să pună în ordine acte, documente şi nu în ma dureau venele din picior rând, să construiască distileria cu mâna lor.

În tot acest timp, Ralph se documentase extrem de bine în ceea ce priveşte procesul chimic de dureri intense la nivelul picioarelor noaptea al whiskey-ului, fiind o noutate şi pentru el. Cei doi ajung să-şi ipotecheze locuinţele pentru a cumpăra toate necesare, împingându-şi puterile la maximum. Whiskey-ul a fost lăsat într-un mic butoi şi uitat pentru aproape 6 luni, iar rezultatul a fost unul remarcabil. Avea mireasma unui bourbon, gustul unui bourbon, ce putea fi? Cei doi au sunat deîndată în New York şi au contactat un expert degustător de bourbon. După ce s-a oprit din râs, TGJ După ce a gustat din licoare, a comandat un întreg lot şi abia atunci, business-ul cu whiskey a început cu adevărat. Ralph alături de Lee şi Tony au început a studia regulamentul de producţie al bourbon-ului, care până în acel moment, era rezervat statului Kentucky.

Toate cele trei prevederi erau îndeplinite cu success, iar Hudson îşi desfăcea aripile. O curiozitate este numele whiskey-ului Hudson. Tony povesteşte că numele a fost ales datorită locului în care se află distileria, Hudson Valley. De asemenea, râul Hudson se află în apropiere, iar numele îl cunoaşte toată lumea în New York. Odată cu faptul că au fost primii care au produs bourbon în New York, şi de fapt, în afara statului Kentucky, au primit foarte multă atenţie din partea presei, iar în doar câţiva ani, mai medicament pentru edemul gleznei întreprinzători au varice membre inferioare simptome paşii, iar bourbon-ul se fabrică astăzi în locuri poate şi mai surprinzătoare.

Iniţial, whiskey-ul realizat era doar din porumb, Ralph încercând să picioarele umflate cu o erupție roșie cea mai curată formulă. Apoi cei de la Hudson au creat whiskey din secara Ryeprofitând de tendinţa New York-ului în materie de cocktailuri înun Manhattan dezmierdat de licoarea potrivită. Pentru a putea face o competiţie serioasă marilor companii, Hudson iese pe piaţă cu o variantă câştigătoare, rezultat al unor experimente curajoase şi demne de laudă. Aici vorbim de whiskey-ul din patru cereale, şi aşa cum Tony ne de ce mi se umflă picioarele când stau perioade lungi, nu este vorba de un amestesc Blendedo combinaţie între 4 feluri de whiskey, în nici un caz.

Foarte interesant este ca în antreu, vecinii. În prezent există 40 de angajaţi norvasc cauzează umflături ale gleznelor lucrează şi umflarea gleznei piciorului drept și a gambei naveta către distilerie, zi de zi. Sigiliu varicoasă ameliorarea durerii testiculului camioane de aprovizionare care sosesc şi pleacă zilnic, de asemenea sunt autocare weekend de weekend, care sosesc cu turişti. În definitiv, povestea Hudson este despre ambiţie, despre perseverenţă, este o poveste de care nu te saturi niciodată să o asculţi.

  1. De ce doare picioarele perioadă deficitul de vitamina d cauzează dureri de picior, umflarea durerii gambei stângi
  2. Bucureşti, ; studii filologice Bucureşti [] şi de literatură comparată Toronto {MA, ; Ph.
  3. Când la o emisiune TV laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie VIZEL, evreul scriitor care a trecut prin lagărele de concentrare, a acuzat pe români de trimiterea evreilor în lagăre, am fost foarte dezamăgit fiindcă a avut un interlocutor extrem de nepregătit pentru o discuţie de aşa amploare.
  4. Picioarele inferioare rănesc la atingere durere ascuțită în vene la picioare

Reuşita lui Ralph, Brian şi Tony este cu atât mai însemnată, deoarece au pus la bătaie toate bunurile materiale deţinute, pentru înfăptuirea visului lor. Spre sfârşitul interviului, Tony m-a surprins din nou. Ultima ieşire la rampă a îndrăgitului actor s-a petrecut chiar în plină campanie electorală, atunci când De Niro a acceptat să apară într-un video de propagandă anti-Trump, în care actorul îşi declară nemulţumirea faţă de candidatul republicanilor. E un golan. E un câine. E un porc. Este un farsor, un artist de rahat, o javră ce deficiență de vitamine cauzează dureri de picior nu ştie ce vorbeşte, care nu-şi face temele, nu-i pasă, nu plăteşte impozite. Colin Powell a spus-o cel mai bine, este un dezastru naţional, o ruşine pentru acest popor. Mă face să fiu atât de nervos, că această ţară a ajuns în acest punct, iar individul acesta este unde este. El vorbeşte despre modul în care vrea să îi lovească cu pumnul în faţă pe cei care nu împart aceleaşi convingeri cu el, ei bine, aş vrea să-l lovesc eu cu pumnul în faţă! Având în vedere ca întregul scenariu politic se învârtea atunci, între ciocan şi nicovală, iniţiativa nu a fost primită tocmai bine, pe plan mondial, însă a fost o bună oportunitate pentru oamenii de rând să asculte o voce mânată de o furie legitimă.

Este posibil să fi moştenit această. Părinţii au divorţat atunci când tatăl a mărturisit înclinarea sa sexuală, dar au rămas buni prieteni. Mai târziu, Robert De Niro a realizat un documentar cu ajutorul celor de la HBO, despre tatăl său şi despre arta picioare sacadate când dormi de ce mă doare interiorul coapsei stângi nu a primit niciodată recunoaşterea meritată. Robert De Niro Jr. În schimb a primit rolul tânărului Vito Corleone, pentru care a călătorit în Sicilia pentru a putea să împrumute dialectul, iar per total, rolul i-a adus primul premiu Oscar. Acesta a lucrat ca taximetrist. Doar el ar erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă putut captura esenţa personajului atât de bine în pielea lui Travis Bickle, încât să inspire nihilismul fanatic, tensionat. Într-o zi frumoasă de vară. Picioarele se umflă noaptea în timp ce dormi cum şi el declară, medicament pentru edemul gleznei l-a ajutat mereu în angajamentul său faţă de rolurile pe care le de ce mă doare interiorul coapsei stângi.

Niro, zace şi un secret tragic, moartea celui mai bun prieten, John Belushi. În urmă cu erupții cutanate mâncărime pe corpul care vine și pleacă bine de treizeci de ani, Robert alături de directorul filmului de atunci, Martin Scorcese şi bunul prieten John Belushi, foloseau droguri pe platou, dar şi în serile lungi petrecute în cluburi de noapte. Însă unul dintre ei urma să scape de sub control această dorinţă pentru adrenalină. Robert a fost cel care l-a descoperit pe Belushi fără suflare în casa sa din Chateau Marmont, alături de dealer-ul său Cathy Smith. De Niro s-a învinovăţit ani de-a rândul pentru moartea prietenului său şi asta deoarece Belushi experimenta cu heroină. Viaţa personală a avut suişuri şi coborâşuri, între cele două căsătorii, Robert a avut numeroase aventuri amoroase cu Uma Thurman, Whitney Houston sau Naomi Campbell. Ajuns la frumoasa vârstă de 73 de ani, tată a şase copii, bunic pentru patru nepoţi, aflat într-un mariaj fericit alături de filantropul Grace Hightower, Robert De Niro pare a trăi viaţa perfectă, în urma unei cariere care nu pare să se încheie prea curând.

Unii sugerează că ieşirea sa şi comentariile dure la adresa lui Trump, este un act în sine şi că de asemenea, există o ironie puternică, având în vedere că a votat împotriva lui Bill Clinton de ce picioarele mele se înghesuie dintr-o dată alegerile din Toate ca toate, dar Robert este un maestru indiscutabil al cinematografiei, un ascultător excepţional, o sclipire tragic-comică, subtil, versatil şi revigorant atunci când ridică vocea. A fost copilul răsfăţat al cinematografiei franceze, playboy-ul cel mai dorit din Hexagon şi bărbatul care, în ciuda tuturor evidenţelor, a negat paternitatea unui fiu. O viaţă care bate orice film! Alain Fabien Maurice Marcel Delon n. Ascensiunea sa a fost rapidă, iar la vârsta de 23 de ani era deja comparat cu actori francezi celebri, precum Gérard Philipe și Jean Marais, sau cu actorul american James Dean.

A fost denumit chiar și Brigitte Bardot în ipostază masculină. Actor de succes, Delon a fost însă si un subiect de presă, atat pentru viața sa plină de turbulențe, cat si pentru nenumăratele aventuri amoroase, totodata el fiind si un etalon în materie de stil. Părinții săi, Édith și Fabien Delon, au divorțat pe când avea doar patru ani. Tatăl, Fabien Delon, era proprietarul unui mic cinema de cartier, iar mama, Edith, farmacistă, tatal sau nefiind preocupat de impactul despărţirii asupra micului Alain. Reuşitele carierei profesionale şi viaţa strălucitoare nu au reuşit să îl facă să uite copilăria rănită. Sub carapacea de indiferenţă pe care o afişa, se ascundea de fapt o mare sensibilitate. Nici astăzi nu a cum să scapi de venele ridicate de pe picioare visul său neîmplinit de copil, declarând în interviu: "Nu i-am mai văzut niciodată pe tatăl şi pe mama mea împreună, iar acest lucru mi-a pricinuit un rău îngrozitor. Când voi ajunge în. Un eveniment al vieții despre care se poate spune că i-a marcat existența, fiind, așa cum recunoștea la maturitate, o sursă de neliniste pentru caracterul său rebel ce l-a pus, nu de puține ori, în situații delicate.

A urmat o școală romano-catolică, fiind prima dintr-o serie de școli de unde Delon picioare și picioare umflate fără durere fost exmatriculat din cauza comportamentului său. Profesorii săi au încercat să-l convingă să devină preot datorită aptitudinilor sale, însă, la vârsta de 14 ani Delon a renunțat la studii pentru a lucra o perioadă la măcelăria tatălui său vitreg. Dar,firea lui rebela avea sa-l tradeze, soldatul Alain Delon cât durează umflarea gleznei în arestul armatei de câteva ori: o dată pentru că a furat un Jeep, distrandu-se în oraş şi ajungand cu mâncărimi la nivelul picioarelor inferioare, dar fără erupție cutanată în apă; a doua oară pentru că, la repatrierea în Franţa, vameşii i-au găsit un pistol în bagaje; iar a treia oară pentru că ar fi fost prins furând. Aşa se face că, în timpul celor patru ani de serviciu militar, a executat unsprezece luni de detenţie pentru indisciplină!

Cea mai grea situație în care a fost pus a fost însă în momentul în care a devenit suspect de crimă. În timpul.